Цей рецепт знайшла у газеті 90-х: варю густе обліпихове варення і всю осінь в аптеки ні ногою. Корисно дуже

Обліпихове варення – це справжній скарб у вашій коморі, особливо в холодну пору року. Воно не тільки смачне, але й дуже корисне для здоров'я, особливо коли застуда стоїть на порозі.

Осінь та зима – час, коли організм потребує особливої підтримки, адже вірусні інфекції та застуди стають звичними супутниками холодного сезону. Але, як кажуть, легше хворобі запобігати, ніж лікувати. Одним із найкращих природних засобів для зміцнення імунітету є обліпихове варення.

Не дарма ця рослина, яку часто називають “північним апельсином”, є справжнім джерелом вітамінів і корисних речовин. Її ягоди містять величезну кількість вітамінів, що сприяють підвищенню захисних сил організму.Одна з головних переваг обліпихи полягає в тому, що вона зберігає свої корисні властивості навіть після термічної обробки.

Кондитери розповіли, як смачно приготувати корисне обліпихове варення

Як приготувати обліпихове варення? Ось один з найпопулярніших рецептів.

Інгредієнти

  • Обліпиха – 1 кг
  • Цукор – 1,2 кг (можна регулювати до свого смаку)
  • Вода – 200 мл

Спочатку, звісно, обліпиху потрібно добре промити та перебрати, видаливши листочки й інші зайві частини. Далі в емальовану каструлю налийте воду, покладіть сировину та доведіть до кипіння. Потім зменште вогонь і варіть протягом 5-10 хвилин, щоб ягоди трохи розм’якли, після чого всипте цукор й добре перемішайте. Готуйте, помішуючи, поки він повністю не розчиниться, а варення не загусне. Тепер розлийте масу по стерилізованих банках, закрийте кришками та дайте охолонути. Зберігайте в прохолодному місці.

Кондитери розповіли, як смачно приготувати корисне обліпихове варення

Обліпихове варення можна використовувати не тільки як самостійну страву, але і як добавку до чаю, йогуртів, каш або десертів. Воно надасть стравам особливого аромату та зробить їх напрочуд корисними.

Ми бажаємо вам не хворіти, тож будьте впевнені, що завдяки своїм унікальним властивостям, обліпихове варення допоможе підтримати імунітет, заспокоїть горло та надасть організму необхідні сили.

Популярне

Подібні новини