Додала це до борошна, а не в кефір – і оладки не опадають. Рецепт пишного і пористого тіста на 10 оладок

Оладки — справжній символ дитинства і майстерності господинь. Редакція сайту "Добрі новини" знайшла цікавий рецепт, який зробить вашу страву дійсно пишною.

Хто з нас не любить оладки? Ці пухкенькі неймовірні коржики ідеально підходять на сніданок, на перекус та просто так поласувати з чаєм. Втім, щоб зробити їх дійсно пишними — потрібна особлива майстерність. Весь секрет полягає у тісті.

Для приготування вам знадобляться: 200 г йогурту з жирністю 2,5%, який додасть ніжності й особливої текстури. Вся хитрість полягає в ньому. Тому кефір краще облишити. Далі беремо 200 г борошна, одне яйце, столову ложку цукру, дрібку солі, столову ложку олії, пів чайної ложки соди та трохи ваніліну для аромату. Але найважливішим є не стільки склад, скільки підхід до приготування.

З цим рецептом оладки на кефірі завжди виходять неймовірно смачними
Як приготувати пишні оладки: поради від кухарів

Основний нюанс, який варто знати — це реакція соди з кисломолочним продуктом. Щоб оладки дійсно були пишними і не опадали після випікання, соду слід додавати не до борошна, а безпосередньо до йогурту. Це дозволяє карбонату натрію взаємодіяти з кислим середовищем, що створює бульбашки повітря в тісті, і саме вони роблять випічку такою повітряною.

Перемішуючи тісто, пам’ятайте, що не варто цього робити занадто інтенсивно. Легка недбалість у цьому процесі дозволяє зберегти ті самі бульбашки, які нададуть оладкам ідеальної текстури. Після того як ви приготували тісто, дайте йому трохи постояти — це також сприятиме кращій структурі. Достатньо буде 10 хвилин, аби клітковина розійшлася сумішшю.

Кулінари розкрили секрет пишних оладок і назвали головний лайфхак, як можна їх приготувати
Як приготувати пишні оладки: поради від кухарів

Не менш важливим є процес смаження. Сковорідка повинна бути добре розігрітою, щоб при наливанні тіста воно одразу почало підніматися і утворювати хрустку скоринку. Але не перестарайтеся з вогнем: смажте оладки на середньому рівні, щоб вони рівномірно пропеклися і залишилися м’якими всередині.

Коли оладки підрум’яняться з обох боків, викладайте їх на тарілку. І хоча вони самі по собі вже справжній делікатес, подавайте їх з улюбленим джемом, медом або сметаною, щоб підкреслити їх смак і додати ще більше задоволення від сніданку.

Популярне

Подібні новини