Пюре ніколи не буде водянистим: що додати до картопляного пюре замість молока? Єдиний правильний рецепт

Багато господинь погодяться, що картопляне пюре має бути густим. Розповідаємо, що потрібно додавати до бульби замість молока, аби в каструлі ложка аж стояла.

Пюре. Воно ж “товчанка”, “м’ячка” і навіть “товмачі”. Улюблений гарнір мільйонів українців дуже легко приготувати, а ось дійсно зробити смачним — не так вже й просто. Здавалось би, ну що ще треба: розім’яли картоплю та залили все молоком. Втім, якщо ви так зробите, то скоріше за все отримаєте просто жижу з крохмалистим присмаком.

Для того, що б пюре вийшло дійсно смачним, над ним слід трішки почаклувати. Почніть з правильного вибору сорту бульби. Найкраще підійде рожева картопля (можна брати сорт Белла Роза) з високим вмістом крохмалю, яка після варіння стане м’якою та пухкою. Наріжте коренеплід рівномірними шматочками, щоб вони зварилися одночасно, і помістіть їх у холодну підсолену воду. Цей крок допоможе масі варитися рівномірно, не перетворюючись на кашу.

Молода картопля в соусі з грецького йогурту: простий і швидкий рецепт
Кулінар розповів, як зробити густе пюре без молока

Коли бульба звариться, важливо зцідити її й дати трохи підсохнути, щоб видалити зайву вологу. Лишаємо її буквально на 3 хвилини. Це допоможе отримати більш повітряне пюре. Під час розминання, не використовуйте блендер чи міксер, оскільки це може зробити страву клейкою і важкою. Краще використовувати звичайну товкучку або спеціальне сито.

Головний секрет смаку полягає у вершковому маслі (молоко такого ефекту не дасть). Воно повинно бути якісним і кімнатної температури, щоб легко змішувалося з картоплею. Додавайте масло поступово, даючи йому розчинитися у гарячій масі.

Господиня розповіла, як можна використовувати товкушку на кухні, крім як для приготування пюре
Кулінар розповів, як зробити густе пюре без молока

Важливо також правильно приправити страву. Сіль і перець додають за смаком, але можна експериментувати і з іншими спеціями, такими як мускатний горіх, який надає пюре пікантності. Тепер все можна подавати відразу, поки бульба ще гаряча і м’яка. Додавайте улюблене м’ясо чи рибу, і бажаємо вам смачного!

Популярне

Подібні новини