Зробила це з рисом перед приготуванням фаршированого перцю, бо так радила свекруха: дякую їй за лайфхак!

Як зробити начинку для фаршированого перцю смачною і соковитою? Розповідаємо головний секрет приготування рису, який ви навряд чи знали раніше.

Смачний фарширований перець — справжній показник майстерності господині. Треба ж примудритися зробити так, щоб начинка була пухка, соковита, а головне не розсипалася всією сковорідкою під час приготування.

Багато господинь стикаються з проблемою, коли рис стає занадто м’яким і перетворюється на суцільну кашу. Причина в тому, що крупа містить значну кількість крохмалю, який при надмірній термічній обробці виділяється і утворює щось на кшталт киселю.

Кулінари поділилися рецептом рису на сковорідці
Кухар розповів, як підготувати рис для фарширування перцю

У 100 грамах звичайного шліфованого рису міститься до 49% крохмалю, тоді як у картоплі — лише 25%. Це робить крупу особливо вразливою до переварювання, що може зіпсувати текстуру начинки.

Щоб уникнути цього, начинку для перців готуємо у два етапи. На першому кроці важливо не доварити крупу, щоб зберегти її текстуру та пластичність, що дозволить зручно наповнити перці.

Спочатку 100 грамів круглозернистого рису ретельно промийте під проточною водою, щоб змити зайвий крохмаль. Потім покладіть його у каструлю, залийте двома склянками води і доведіть до кипіння. Варіть на слабкому вогні і лише 7 хвилин, щоб начинка залишилася трохи недовареною. На цьому етапі він повинен бути аль-денте — злегка твердим всередині.

Кухар розповів, як підготувати рис для фарширування перцю

Другий етап приготування відбувається, коли рис вже знаходиться в перцях. У процесі тушкування під закритою кришкою, каша вбирає соки та аромати страви. Він 100% після такої обробки буде м’яким, але в міру. Також, якщо ви хочете зробити його більш розсипчастим, то варто 2-3 хвилини підсушити на сковорідці без олії. Бажаємо смачного!

Популярне

Подібні новини