Узимку яблука для компоту і випічки не купляю! 80-річна бабуся навчала 1 трюку, як заморозити їх на зиму

Заморожені яблука – це дуже простий, швидкий і бюджетний спосіб зберегти всі вітаміни й користь літа на зиму. Готується така заготівля простіше простого, а тому з нею впорається абсолютно будь-хто.

Інгредієнти:

  • 1 кг яблук
  • 3 ст. л. цукру

Приготування:

Перш за все необхідно підготувати самі яблука. Фрукти варто підбирати залежно від того, для чого саме ви плануєте їх заморожувати. Наприклад, середні та дрібні плоди відмінно підходять для випічки, тоді як великі та інші види – для компоту. Рекомендується брати міцні, без ознак псування яблука. Їх потрібно дуже добре вимити у проточній воді та обсушити.

Для зберігання заморожених яблук найкраще підійдуть спеціальні пакети із замком або з використанням вакууму (продукти в таких пакетах зберігаються значно довше, а також не вбирають запахи один одного), але можна взяти й звичайні пакети.

Для компоту яблука слід нарізати великими кубиками або дольками, видаливши серцевину. Плоске блюдо або деко треба застелити плівкою та покласти в один шар шматочки. Якщо їх дуже багато, тоді рекомендується зробити декілька шарів, але кожен із них потрібно перестелити плівкою. Яблука в такий спосіб радять заморожувати орієнтовно три-чотири години.

Саме завдяки цьому після заморожування вони не злипнуться, а лежатимуть один біля одного, і тому їх можна буде досить легко пересипати до пакету. Потім яблука треба відправити в морозильну камеру до повного замороження.

Лайфхак, як заморозити яблука на зиму і зберегти всі вітаміни
Лайфхак, як заморозити яблука на зиму і зберегти всі вітаміни

Ті яблука, які ви плануєте використовувати для випічки, наприклад, для приготування шарлотки, потрібно розрізати на 4 частинки та видалити серцевину, а потім порізати їх на дольки й викласти в один шар на деко, попередньо застелене плівкою. За бажання їх можна посипати зверху цукром. Після цього яблука треба поставити в морозильну камеру до повного замороження, мінімум на три-чотири години.

Після повного замороження вони доволі вільно зсипаються з плівки. Цю заготівлю найкраще зберігати із застосуванням вакууму тонким шаром, оскільки яблучні дольки тонкі й тому легко вбирають будь-які сторонні запахи з морозилки.

Інколи для випічки необхідні половинки яблук. Для цього слід узяти невеликого розміру яблука, розрізати їх навпіл та обережно видалити серцевину. Після цього яблука потрібно викласти зрізами на плівку в один шар та заморозити. Їх радять заморожувати мінімум п’ять-шість годин. Потім заморожені половинки треба перекласти у пакети та відправити у морозильну камеру.

Популярне

Подібні новини