Тітка Марія гасила соду оцтом, а пиріг став, як підошва: 7 кухонних ляпів, які псують будь-яку страву

Живи й учись: як уникати поширених помилок у приготуванні страв? Ми зібрали цілий список типових помилок, які часом роблять навіть досвідчені господині.

Як готувати смачно, чому не можна гасити соду оцтом, і ще кілька дивовижних кулінарних відкриттів – про це говоримо сьогодні.

Багато господинь промивають готові макарони, та робити цього насправді не варто, адже на поверхні пасти є крохмаль, завдяки якому гарно вбирається томатний соус.

Якісні макарони чи паста, які зроблені з твердих сортів пшениці не розварюються і не злипаються. Тому краще саме їх купувати в магазині.

Наступна порада стосується бульйону. Його слід солити в кінці приготування, а не на початку. Все тому, що з часом рідина з бульйону випаровується, а от кількість солі, яку ви дали, лишається такою ж. То ж такими темпами до пересолювання рукою подати.

Ніколи не використовуйте блендер для приготування картопляного пюре, якщо не хочете отримати замість улюбленої страви клейстер.

Кулінари розповіли про найпоширеніші помилки при приготуванні страв
Кулінари розповіли про найпоширеніші помилки при приготуванні страв

Наступна порада стосується приготування піци. Не викладайте на тісто забагато начинки, адже тоді тісто погано пропечеться. Та й їсти піцу, з якої все випадає та стікає не надто приємно.

Тепер поговоримо про гасіння соди оцтом. Під час цього процесу випаровується більша частина вуглекислого газу, необхідного для надання тісту пишності.

Тож краще скористатися іншим способом. У дві склянки налийте по 4 ложки столові води. Далі в один стакан додайте соду і змішайте, а в інший – лимонну кислоту чи лимонний сік. Окремо влийте вміст ємностей до тіста.

Обов’зково використовуйте ці поради, і ваші страви точно викличуть фурор серед рідних та близьких. Смачного!

Популярне

Подібні новини