Не викидайте: як легко і швидко подарувати пригорілому варенню “друге життя” – ще повчите свою свекруху

Ось так буває: стоїть годинами над плитою, намагаєшся приготувати смачне варення, а воно взяло і прилипло до каструлі та вже починає видавати не найприємніший запах. Що ж робити у такому випадку?

Якщо ваше варення раптом пригоріло, не варто впадати у відчай. Зараз редакція сайту “Добрі новини” розповість, як подарувати вашій страві “друге життя”. Головне — діяти швидко та не затягувати, щоб не втратити дорогоцінний час і не дати неприємному смаку зіпсувати все.

Нам потрібно вирішити 2 задачі: по-перше, зберегти варення, а, по-друге, відмити каструлю.

Кухар розповів, як просто врятувати пригоріле варення

Перше, що вам потрібно зробити — зняти все з вогню. Далі — найскладніша частина: акуратно перекласти варення в інший посуд. Це момент, коли терпіння і вправність стануть вашими найкращими друзями, адже потрібно ретельно стежити, щоб жодна підгоріла частинка не потрапила в чисту ємність.

Але як же усунути цей набридливий присмак горілого? Тут у вас є кілька рішень, і всі вони не тільки врятують страву, але й можуть надати їй нових оригінальних ноток. Додайте лимонний сік — він завжди доречний, особливо у фруктовому варенні, бо гарно збалансовує смак.

Якщо більше 20% варення пригоріло, цедра апельсина перетворить ваші вуглики на витвір мистецтва з легким цитрусовим акцентом. Ваніль додасть ніжності, а кориця зігріє своїм пряним характером.

Кухар розповів, як просто врятувати пригоріле варення

Коли варення вже у новому посуді, саме час його доварити. Робіть це на помірному вогні, щоб не ризикувати вдруге, і доведіть варення до бажаної консистенції.

А що ж робити з каструлею, яка потерпіла від вашого кулінарного експерименту? І тут є просте рішення! Налийте в неї гарячу воду та додайте кілька ложок звичайної кухонної солі. Залиште цей розчин на кілька годин, щоб нагар почав відшаровуватися.

Якщо у вас обмаль часу, можна прискорити процес за допомогою кип’ятіння: поставте ємність на слабкий вогонь і кип’ятіть солону воду близько пів години. Це допоможе розм’якшити підгорілі залишки, і вони легко змиються звичайною губкою та мийним засобом.

Популярне

Подібні новини