Ось навіщо зберігати хліб у морозильній камері: корисна порада улюбленої свекрухи на вагу золота. Дякую їй!

Свіжоспеченому хлібу, за рідкісним винятком, не часто "дорікають" за відсутність смаку та аромату. Однак він смачний лише доки свіжий. Потім хліб починає кришитися, черствіти і т.д.

Такий хліб уже ні для чого не придатний, окрім як викинути. Проте, поки цього не сталося, надлишки хліба можна використати.

Зазвичай хліб рятують, роблячи з нього сухарики або грінки. Крім цих відомих способів, є ще один — заморожування. Надлишки хліба можна покласти в морозилку, а при необхідності діставати і розморожувати. Смак розмороженого хліба буде таким самим, як на момент його заморожування. Рекомендується зберігати заморожений хліб не більше трьох місяців.

Є кілька порад, які допоможуть правильно зберігати хліб у морозилці та розморожувати його без втрати смакових властивостей і аромату. Немає сенсу заморожувати черствий хліб, він годиться лише на сухарі. Якщо покласти його в морозилку, навіть через два тижні ви дістанете той самий черствий хліб. Тому заморожувати хліб найкраще, коли він ще свіжий — або в день покупки, або наступного дня.

Господині розповіли, навіщо зберігати хліб в морозилці
Господині розповіли, навіщо зберігати хліб в морозилці

Не заморожуйте один і той самий хліб двічі. Якщо ви сумніваєтеся, що зможете з’їсти весь запас хліба за раз, краще наріжте його на невеликі шматочки перед заморожуванням. Це дозволить брати стільки хліба, скільки потрібно.

Перед тим як покласти хліб у морозилку, його слід помістити в поліетиленову плівку або пластиковий пакет із застібкою. Важливо випустити з пакета якнайбільше повітря. Харчову плівку обгорніть максимально щільно, зробивши кілька шарів.

Коли дістанете хліб з морозилки, залиште його відтавати природним шляхом при кімнатній температурі. Хліб розморожують прямо в пакеті або плівці, яку знімають лише після повного розморожування. Аромат розмороженого хліба стає більш насиченим, а текстура — м’якшою. Якщо після відтавання помістити хліб у розігріту до 175°С духовку на 10 хвилин, він стане ще смачнішим. Перед розігрівом багету його можна змастити водою, щоб отримати хрустку скоринку.

Популярне

Подібні новини