Терти не доведеться: невістка навчила мене простому рецепту – спосіб приготування дерунів, який вас здивує

Часом буває так, що так хочеться смачних українських дерунів, а терки під рукою немає або не хочеться морочитися з цим, опинившись у картопляному соку. Ми підкажемо вам, як вийти із ситуації.

Здавалося, ну що може бути простіше, аніж приготування дерунів. Втім, чимало господинь з цим посперечається, адже насправді процес працемісткий та не завжди приємний. Та дійсно, хто з радістю після тривалого робочого дня стане натирати ту бульбу, потім відмивати посуд і себе від картопляного соку…

Втім, є просте рішення, яке допоможе швидше і простіше впоратися з приготуванням.

Як зробити деруни без участі тертушки чи комбайну?

Медики попередили, якого кольору картоплю не можна їсти і чому
Кухарі пояснили, як приготувати деруни без тертя картоплі

Деруни без залучення тертушки – це чудовий варіант для тих, хто шукає новий підхід до улюбленої страви. Замість звичного натирання картоплі, ви можете зробити все набагато простіше, використовуючи пюре з відвареної картоплі. Це не тільки полегшить процес, але й зробить текстуру страви більш ніжною та повітряною.

Спершу очистіть та відваріть бульбу до повної готовності і ретельно потовчіть до стану м’якого пюре. Далі підготуйте суміш з дріжджів, вершків та яєць. Дріжджі додають дерунам особливої легкості, а вершки з яйцями – м’якість і насичений смак. Поєднайте цю суміш із картопляним пюре і поступово введіть борошно, щоб отримати однорідне тісто.

Господиня розповіла, як можна використовувати товкушку на кухні, крім як для приготування пюре
Кухарі пояснили, як приготувати деруни без тертя картоплі

Воно повинно бути достатньо густим, щоб добре тримати форму, але й не надто щільним. Якщо ви прихильниця дієт — беріть не пшеничне, а рисове борошно. Посоліть тісто та додайте улюблені спеції – від перцю до паприки, щоб підкреслити смакові нотки.

Коли тісто готове, підготуйте деко, застеливши його пергаментом. Розігрійте духовку до 200 °C. Формуйте невеликі оладки і викладайте їх на деко. Випікайте протягом 30 хвилин, поки деруни не стануть рум’яними та хрусткими ззовні, але м’якими всередині.

Популярне

Подібні новини