Терти не доведеться: невістка підказала 1 легкий спосіб приготувати салат з буряка без натирання на тертці

Салати з буряка такі смачні і такі корисні! Але так не хочеться ходити потім з рожевими руками після приготування. Розповідаємо, як приготувати страву з коренеплоду майже не торкаючись його.

Буряк… Хіба можна уявити без нього наш щедрий український стіл? Яким би смачним та корисним цей овоч не був, все одно так не хочеться бруднити руки, натираючи його чи нарізаючи на салати. Адже все потім геть рожеве! І дай Боже, якщо ці плями легко змиються з милом.

Окрім всього, хіба не шкода власного часу? Згадайте, скільки всього ви могли б зробити, а замість того натираєте буряк на “оселедець під шубою”…

Кулінари поділилися універсальними заготівлями на зиму з буряка
Кухар розповів, як правильно і швидко готувати салат з буряка

На щастя є легкий спосіб приготувати салат, уникаючи терки і брудних рук. Цей лайфхак вийде у вас з першого разу, адже нічого складного тут немає.

Замість того, щоб стояти годинами над тертушкою, можна зробити все вдвічі швидше, кинувши непочищений коренеплід у духовку. Цей спосіб не лише спрощує весь процес, але й дозволяє розкрити нові грані смаку. Щоб досягти бажаного ефекту, вам знадобиться лише кілька простих кроків.

Спочатку ретельно вимийте буряк. Нагадуємо, що шкірку знімати не потрібно. Потім загорніть його в харчову фольгу, створивши герметичну оболонку, яка дозволить овочу зберегти свою вологу під час приготування.

Як зберігати буряк до весни
Кухар розповів, як правильно і швидко готувати салат з буряка

Далі помістіть загорнутий овоч у духовку, розігріту до 200 градусів, і залиште його там на 40 хвилин. Протягом цього часу буряк трансформується: його щільна структура поступово стає м’якою, а всередині формується маса, схожа на пюре. Коли підійде час, виймайте городину з духовки, дайте їй трохи охолонути, а потім перебийте в блендері до однорідності. Отримана маса буде ніжною і кремовою, і ви зможете легко викладати її шарами у ваш салат.

Популярне

Подібні новини