Ніколи не викидайте це “золото” з городу: дідова хитрість перетворить осінні відходи на чудо-добриво

Сьогодні мова піде про те, як використовувати відходи кукурудзи в якості добрива і не тільки. Обов'язково спробуйте та будете приємно здивовані. Деталі далі у статті.

Кукурудза є однорічною трав’янистою культурною рослиною, яку активно почали висаджувати на території нашої країни ще у 60-х роках минулого сторіччя. Ця рослина часто використовується як у кухонній справі, так і як корм для тварин, адже вона є дуже поживною та містить у собі чималу кількість вітамінів.

Якщо ви, як і багато інших садівників, є любителем цієї культури та вирощуєте її на своїй ділянці, то наведена далі інформація буде для вас дуже корисною.

Отже, після збирання качанів на ділянці залишається велика кількість висохлих рослинних залишків цієї культури, і багато недосвідчених садівників часто викидають їх. Робити це ми не рекомендуємо, адже вони чудово підходять як мульчуючий матеріал, а також можуть бути використані замість соломи або сіна завдяки своїй здатності підтримувати мікрофлору ґрунту.

Садівники розповіли, як використати залишки після збору врожаю на користь городу
Садівники розповіли, як використати залишки після збору врожаю на користь городу

Крім того, такий матеріал допоможе вам позбутися таких непроханих гостей, як гризуни та комахи-шкідники. Однак перетворити рослинні залишки кукурудзи на мульчу не так і просто через їхню високу щільність та жорсткість. Для цього ми рекомендуємо придбати спеціальну садову техніку, за допомогою якої подрібнити такі залишки буде набагато простіше.

У будь-якому садовому магазині ви знайдете величезний вибір такого обладнання. Застосовуючи рослинні залишки кукурудзи в поєднанні з подрібнюючим обладнанням, ви значно заощадите час для інших важливих та цікавих занять.

Популярне

Подібні новини