Тітка Галя з Одещини більше не купує полуницю в магазині: 25 г на квадрат цього добрива – і ягоди, як мед

Щоб полуниця дала хороший врожай у наступному сезоні, її потрібно правильно підготувати восени перед зимівлею. Розкриваємо всі вересневі трюки.

Під час плодоношення вона висмоктує з ґрунту майже всі корисні речовини, і їх потрібно заповнювати. Не кожен дачник має можливість виростити хороший врожай полуниці на чорноземі, тому землю доводиться підгодовувати.

Перед внесенням добрив потрібно переконатися, що плодоношення вже закінчилося, оскільки вносити будь-які добрива під час дозрівання ягід заборонено. Також слід видалити всі кущі від дорослого листя – робити це треба ножем.

На дорослому листі може бути дуже багато різних інфекцій, тому ігнорувати цю процедуру не варто. Після видалення листя необхідно приступати до внесення підживлення.

Садівники розповіли, як правильно підживлювати полуницю восени для рясного врожаю
Садівники розповіли, як правильно підживлювати полуницю восени для рясного врожаю

Робити це треба у вересні, коли день сухий та сонячний. З готових добрив найкраще використовувати Кеміру, яка буде максимально ефективною у дозуванні 25 грамів на квадратний метр. Її можна розводити у воді для поливу ґрунту або ж вносити у сухому вигляді. Якщо полуниця висаджуватиметься восени, землю теж доведеться удобрювати.

Рекомендуємо використовувати суперфосфат, перегній та хлористий калій. Можна скористатися й гноєм, але він не повинен потрапляти на коріння садових культур, інакше це загрожує виникненням опіків на корінні та листі рослин. Після внесення підживлення обов’язково потрібно обкласти рослини соломою або компостом, щоб коріння було захищене від морозів.

Популярне

Подібні новини