Моя теплиця тепер чистіша за операційну: бабця Софія з села розкрила секрет осіннього “спа” для городу

Підготовка теплиці до нового сезону — важливий етап, який не можна пропускати. Процес підготовки можна розпочинати наприкінці вересня, після збирання основного врожаю.

Спершу необхідно прибрати всі рослинні залишки та ретельно промити теплицю, адже на стиках і в тріщинах можуть залишитися зимувати різні шкідники, віруси та грибки.

Для очищення та миття теплиці вам знадобляться м’яка швабра, щітка та миючий засіб. Як миючий засіб чудово підійде м’яке дьогтьове мило, яке можна придбати у будь-якому магазині. Також підійде м’яке господарське мило, зелене або тютюнове.

У відро з теплою водою додайте кілька крапель рідкого мила, щоб отримати мильний розчин. Далі м’якою шваброю ретельно промийте полікарбонат.

Городники розповіли, чим обробити теплицю після збору врожаю
Городники розповіли, чим обробити теплицю після збору врожаю

Якщо краплі від розчину потраплять на грядки, можете не турбуватися, адже ми робили розчин без хімічних засобів. Однак намагайтеся вичавлювати швабру, щоб не затопити грядки. У місцях, де швабри недостатньо, використовуйте ручну щітку, щоб добре промити кожну щілину та стик. Через 15-20 хвилин можна починати змивати мильний розчин.

Цьому етапу варто приділити особливу увагу, щоб розчин не залишався у щілинах. Після цього залиште теплицю трохи підсохнути. Тепер можна розпочинати обробку.

Для цього чудово підійде “Органік Лайн” — біозахист, який допоможе уникнути подальших можливих захворювань. Якщо ж у теплиці були ознаки захворювань, рекомендуємо використовувати “Фітохелп” — цей препарат трохи сильніший і допоможе зупинити поширення вірусів.

Популярне

Подібні новини