Я виявила, які 4 головні помилки допускала під час посадки тюльпанів восени: тепер так більше не роблю

Посадка тюльпанів восени має свої особливості. Як зробити так, щоб посаджені на зиму цибулини квітів успішно проросли в зазначений термін? І чого при підзимовому висадженні тюльпанів краще не робити?

Якщо ви вирішили посадити тюльпани восени, то отримаєте великий плюс у вигляді їхнього цвітіння вже навесні. Але буває й так, що цибулини було посаджено, а тюльпанів усе немає і немає. Давайте разом розбиратися, що могло піти не так.

Посадка не в той час

Якщо висадити цибулини дуже рано, то вони почнуть проростати, а майбутні холоди занапастять їх паростки, і вони загинуть. Якщо надто пізно – тюльпани ризикують не прижитися. Посадити їх вчасно в даному випадку означає зловити момент, коли температура ґрунту на глибині 15 см приблизно 10°С. Це і є ідеальні умови для висаджування цибулин тюльпану.

Якщо ж усі терміни посадки тюльпанів уже минули, то проростити цибулини можна у квіткових горщиках, а потім обгорнути агрилом, лутрасилом або спанбондом і до весни вирощувати на балконі.

Посадка не в тому місці

Місце у цьому випадку також має велике значення. Отже, тюльпани не можна висаджувати в низині, оскільки там буде накопичуватися вода, а це призведе до загнивання, а згодом і замерзання посадкового матеріалу.

Ці 4 поширені помилки роблять практично всі: як краще не варто робити під час посадки тюльпанів восени
Ці 4 поширені помилки роблять практично всі: як краще не варто робити під час посадки тюльпанів восени

Для посадки обирають ділянку, добре освітлену навесні, з родючою землею легкої структури. У жодному разі не можна висаджувати тюльпани в кислий ґрунт, а також на ту саму ділянку, де вони росли раніше. Тому, перш ніж висадити тюльпани на колишнє місце, рекомендується почекати 3-4 роки.

Неправильний вибір посадкового матеріалу

Для посадки у відкритий ґрунт бажано вибирати цибулини діаметром 3-4 см. Якщо цибулина більша за 4 см, то вона більше підходить для вигонки в домашніх умовах. Цибулини тюльпанів повинні бути сухими, важкими і міцними на дотик, без тріщин і плям, а їхні лусочки – за можливості цілими, оскільки на них природою покладено захисні функції. Тільки такий посадковий матеріал вважається здоровим та підходить для посадки.

Зимівля без мульчі

Якщо ви не подбали про мульчу для своїх цибулинних, висаджених у відкритий ґрунт восени, то їхні квітконоси не будуть міцними, а квіти – великими. Крім того, у разі суворої зими дрібні цибулини ризикують замерзнути. Для того щоб цього не трапилося, з настанням стійких холодів накрийте тюльпани мульчею, а зверху покладіть лапник (ялинове гілля).

Особливо важливо мульчувати рослини, якщо ви затягнули з посадкою. У цьому випадку після перших приморозків підсипте шаром 5-10 см торф або компост.

Популярне

Подібні новини