Навіщо закопувати в землю стиглі помідори: відповідь здивує навіть дачників зі стажем! Сад і город – поради

Кожен дачник прагне завжди отримувати на своїй ділянці виключно лише врожай високої якості. У зв'язку з цим частенько проводять різні цікаві експерименти.

Одним із таких незвичайних експериментів є закопування стиглих помідорів на городній ділянці.

Ви здивуєтеся, однак справді деякі городники вдаються до закопування власного врожаю на городніх ділянках. Проте виникає логічне питання: навіщо проводити цей нехитрий трюк і чи насправді це дає хоч якийсь позитивний ефект?

Природне добриво

Виявилося, що стиглі томати можуть бути фантастично дієвим органічним добривом, у складі якого міститься велика кількість поживних речовин. Такі компоненти необхідні для покращення росту інших рослин на вашій городній ділянці.

Наприклад, у помідорах містяться такі важливі речовини, як азот, фосфор та калій. Тому під час розкладання в ґрунті томати постачають рослинам усі необхідні поживні речовини, що сприяє підвищенню врожайності та покращенню якості отриманих плодів.

Джерело насіння

Якщо ви зібрали рясний урожай смачних помідорів, тоді просто закопайте їх насіння. Таким чином насіння буде поширюватися по всій ділянці. Тому в наступному сезоні ви зберете врожай із самосіву, що є неймовірно важливим для органічного садівництва.

Стало відомо, навіщо закопувати в землю стиглі помідори – дивовижний ефект: секрети досвідчених агрономів
Стало відомо, навіщо закопувати в землю стиглі помідори – дивовижний ефект: секрети досвідчених агрономів

Поліпшення структури землі

У процесі розкладання з помідорів здатні виділятися органічні речовини, які допомагають покращувати аерацію землі та утримувати вологу. Це все необхідне, щоб ґрунт на городі став більш пухким та сприятливим для розвитку кореневої системи рослин.

Протидія хворобам і шкідникам

Грибкові патогени, а також комахи здатні немовби притягуватися до томатів, однак якщо вони будуть під землею, тоді шкідники не матимуть змоги до них добратися. Крім того, у складі помідорів містяться натуральні фунгіциди, які заважають розвитку різноманітних грибкових хвороб на городній ділянці.

Можливість скоротити кількість відходів

Переважна більшість дачників звикли просто викидати томати поганої якості, проте їх ще можна застосувати як доволі цінний ресурс на вашому городі. Завдяки такому простому способу ви не лише поліпшите екологію, а й уникнете зайвих витрат на різні спеціальні покупні добрива.

Популярне

Подібні новини