Як зберегти болгарський перець восени – ідеальний метод: не в’яне, не сохне та не псується, сил треба “нуль”

Після збору болгарський перець важливо правильно зберігати, аби подовжити терміни його лежкості. Ділимось основними трюками та секретами від знавців у цій справі.

Болгарський перець – найпопулярніша культура серед любителів вирощувати овочі на власній грядці. Цю рослину можна їсти і свіжою, і додавати в салати, і готувати з неї гарячі страви, і фарширувати, і навіть консервувати – способів неймовірно багато.

Як зберігати болгарський перець

До того ж такий овоч є доволі смачним, а також корисним завдяки вмісту в ньому вітамінів і фолієвої кислоти, каротину. Втім, для того, аби мати змогу насолоджуватись овочем протягом цілого року, потрібно знати про правила та способи зберігання культури. Розповідаємо детально.

Експерти порадили надійний спосіб зберігання зібраного з грядок болгарського перцю в домашніх умовах

Вже наближається фінальний збір врожаю болгарського перцю. Цей факт означає, що зараз саме той час, коли потрібно подумати про спосіб зберігання зібраних плодів. Експерти радять підійти з особливою відповідальністю до теми, адже овоч має властивість швидко псуватись.

Найкращими у питанні зберігання є зелені плоди. Тим часом червоні та білі перці зберігаються значно менше. Також культуру не можна зберігати по сусідству з томатами та огірками, адже вони можуть негативно впливати на лежкість одне одного.

Експерти порадили надійний спосіб зберігання зібраного з грядок болгарського перцю в домашніх умовах
Експерти порадили надійний спосіб зберігання зібраного з грядок болгарського перцю в домашніх умовах

Для того, аби болгарський перець залишався свіжим не менш як три місяці поспіль, його потрібно добре помити та висушити, а потім правильним чином упакувати. Для цього потрібно дістати поліетиленові пакети та пакунок паперових серветок.

Спочатку потрібно покласти в мішок декілька плодів болгарського перцю. Після цього загорніть навпіл паперову серветку та покладіть її до овочів. Щільно зав’яжіть пакет та залиште його у прохолодному місці. Зробивши все за інструкцією, вам вдасться довго зберігати овочі свіжими.

Популярне

Подібні новини