Осіння “зарядка” для саду: зробіть всього 4 кроки до буяння навесні. Городники в захваті від результату!

Восени на городі є багато справ. Тож не час відпочивати. Розповідаємо, що обов'язково треба встигнути до холодів, щоб наступного року врожай вас потішив.

По-перше, обов’язково потрібно удобрити сад перед морозами. Будь-яке дерево або виноград, що старші трьох років, вимагають підживлення. Найкращий час для цього — кінець вересня або початок жовтня.

Під кожне дерево варто внести хоча б відро перегною та 200-300 грамів деревної золи. Добриво потрібно злегка закопати на глибину 10-15 сантиметрів — це обов’язкова умова.

Наступний пункт полягає в тому, що перед морозами весь сад необхідно обробити купоросом — мідним або залізним. Можна чергувати: якщо восени обробляли мідним, то навесні використовуйте залізний, і навпаки. Купоросом потрібно обробити всі дерева та кущі, щоб запобігти гнилі та хворобам.

Городники розповіли про осінній догляд за деревами
Городники розповіли про осінній догляд за деревами

Обов’язково взимку потрібно зробити рясний полив. Кореневу систему слід наситити вологою, оскільки навіть після легких заморозків коріння ще росте і дерево продовжує накопичувати корисні елементи. Це також допоможе уникнути тріщин у корі взимку.

Дуже важливий етап — це висів сидератів. Найкраще це робити наприкінці серпня або на початку вересня, але якщо осінь тепла, то можна сіяти їх і в жовтні. Сидерати покривають землю і насичують її поживними речовинами, які згодом візьмуть рослини, що забезпечить добрий врожай.

Як бачите, в осінній час є дуже багато важливих справ на городі, які точно обернуться щедрим врожаєм. Обов’язково слідуйте нашим рекомендаціям, щоб пересвідчитись в цьому самостійно. Бажаємо успіхів.

Популярне

Подібні новини