Зробіть “секундну” дію перед тим, як скласти моркву в льох – і вона не проросте. Працює при будь-яких умовах

Морква – примхливий овоч, при її зберіганні у льоху часто виникають неприємні моменти: то коренеплід гниє, то в'яне, то росте. Ось одна проста корисна порада, щоб культура не пішла в ріст узимку.

Для того щоб морква пролежала довше, не зіпсувалася, не проросла, не стала в’ялою, не змінила своїх смакових якостей та корисних властивостей, її недостатньо правильно вирощувати та вчасно прибрати.

Ще дуже важливо дотриматися всіх правил збирання врожаю, підготовки до зберігання і безпосередньо самого зберігання. Розповідаємо далі в матеріалі про правильну підготовку врожаю моркви до закладки на зберігання, щоб вона не проросла в погребі, та що робити з частиною коренеплодів, якщо вони вже дали паростки.

Серед інших городніх культур морква виділяється як овоч, який найважче зберегти тривалий час. Причин поганої зимівлі коренеплоду може бути багато: від неправильної агротехніки вирощування до високої вологості у льоху.

Однак досвідчені городники зазначають, що для того щоб морква не проросла, рекомендується зрізати кінчик коренеплоду саме в тому місці, де росло бадилля. Таку процедуру необхідно провести перед тим, як ви опустите врожай у льох.

Всього лише один простий рух – і морква не проросте в погребі: маленькі хитрощі досвідчених дачників
Всього лише один простий рух – і морква не проросте в погребі: маленькі хитрощі досвідчених дачників

Такий простий трюк працює навіть тоді, коли температура в погребі в декілька разів вища, ніж вона повинна бути для оптимальних умов зберігання. А це, як відомо, від 0 до +2 градусів та рівень вологості 85-95 відсотків.

Але якщо частина моркви вже почала проростати, тоді можете заморозити її. Для цього необхідно помити коренеплоди, очистити їх, нарізати соломкою чи кубиками, розкласти по пакетиках та відправити у морозильну камеру. Це допоможе значно зекономити час для приготування їжі, коли треба додати моркву у страву.

Таким чином, зробивши таку “секундну” дію перед тим, як скласти моркву в льох, коренеплід не проросте, не висохне і навіть не згниє в погребі аж до наступного літа.

Популярне

Подібні новини