Кмітливі городники точно знають, як довше зберегти свіжим урожай помідорів та перцю – найпростіші способи

Не весь урожай довго зберігається. Пасльонові культури буквально "сохнуть" на очах. Але є кілька способів, які дозволять навіть у холодну пору року насолоджуватися домашнім перцем та помідорами.

Найпростіший спосіб зберегти помідори на зиму

Цей спосіб зберігання помідорів найпростіший. Переберіть свій урожай і відкладіть ту його частину, яку хочете зберегти якомога довше. Усі овочі повинні бути пружними і без ознак псування. До того ж, для зберігання вибирайте томати невеликого розміру: вони займають менше місця, а ще їх легше розморожувати.

Помідори добре промийте і просушіть. Розкладіть їх у пакети для заморожування, зав’яжіть та покладіть у морозильну камеру. Щоб овочі не злипалися, повністю не видаляйте з пакета повітря.

Згодом такі помідори можна розморожувати та додавати у різні смачні страви. І хоча за текстурою ці плоди відрізнятимуться від свіжих, свій смак та аромат вони збережуть.

Як зберегти помідори з гірчицею на зиму

А ось ще один досить поширений спосіб зберігання томатів. Якщо в морозильній камері немає місця (наприклад, полиці зайняті замороженою зеленню), то використовуйте суху гірчицю.

Пасльонові культури на зиму зберігаю так – і навіть в холодну пору насолоджуюся смаком перцю та помідорів
Пасльонові культури на зиму зберігаю так – і навіть в холодну пору насолоджуюся смаком перцю та помідорів

Відберіть із залишків урожаю помідори здорового вигляду. На дно чистої стерилізованої трилітрової банки насипте 2-3 ст. л. сухої гірчиці. Заповніть банку наполовину помідорами і засипте ще 3-4 ст. л. гірчиці. Потім зверху покладіть ще шар томатів і посипте вже 1 ст. л. гірчиці. Пересипаючи гірчицею кожен шар помідорів, заповніть банку догори. Закатайте заготовку стерилізованою кришкою, акуратно покладіть банку на бік і покатайте її по столу так, щоб гірчичний порошок рівномірно розподілився. Зберігати такі закрутки можна в льоху або підвалі.

Як зберегти болгарський перець на зиму

Тут також пропонуємо вам найпростіший спосіб, скориставшись яким можна отримати ідеальний напівфабрикат для приготування різних страв. Однак для зберігання цим способом найкраще підійдуть овочі правильної форми, не викривлені.

Перець очистіть від плодоніжки та насіння. Добре промийте та обсушіть, у тому числі й внутрішню сторону: для цього використовуйте паперові серветки. Потім акуратно складіть кілька овочів один в одного “стовпчиком”. Зробивши кілька таких “стовпчиків”, розкладіть їх у поліетиленові пакети. Помістіть упаковані таким чином овочі в морозильну камеру.

Плюс цього методу полягає в тому, що розморожений згодом перець можна просто нарізати або фарширувати, як і деякі інші овочі.

Популярне

Подібні новини