Важливі 3 етапи: сусідка розрила секрет, як восени обробити ділянку від шкідників – дивовижний ефект

Велика кількість дачників восени обробляють територію один раз препаратами, що містять мідь, проте цього недостатньо. Важливими є три етапи обробки ділянки від шкідників.

Позбутися патогенів, використовуючи препарати, що містять мідь, не вийде. Обробку саду та городу від шкідників в осінній період слід проводити у три етапи.

Перший етап – до початку листопада

Важливо, щоб на вулиці була стійка тепла погода – від 16 градусів та вище. Для першого етапу знадобляться фунгіциди на основі ципродинілу чи дифеноконазолу. Вони профілактують появу грибків, а також навіть лікують рослини від садових хвороб. Більше того, вони захищають сад і город досить довго. Також на цьому етапі можна використовувати карбамід чи сечовину. Але важливо дотримуватися інструкції, написаної на етикетці цих засобів, інакше можна перестаратися і нашкодити рослинам. Цими препаратами слід обприскувати, тому важливо приділити увагу стовбурам дерев та листю – більшість патогенів розмножується саме там.

Ці 3 етапи дуже важливі – маленькі хитрощі, які допоможуть восени прибрати на ділянці всіх непроханих гостей
Ці 3 етапи дуже важливі – маленькі хитрощі, які допоможуть восени прибрати на ділянці всіх непроханих гостей

Другий етап – під час листопада

Ось тепер настав час брати засоби, що містять мідь. Другий етап обробки особливо важливий у тих регіонах, де кора дерев схильна до ракових хвороб. Для обробки на другому етапі підійдуть мідний купорос, бордоська рідина та будь-які інші суміші, у яких міститься мідь. Також обов’язково варто прибрати опале листя і відправити його в компост.

Третій етап – після листопада

Третій етап потрібен для того, щоб запобігти появі мохів та лишайників у саду та на городі. Самі собою мох і лишайники нешкідливі. Однак у тих місцях, де вони сильно розростаються, кора дерев стає надто сирою. А це чудове середовище для розмноження небезпечних патогенів. Для обробки ділянки на третьому етапі потрібна зола. Настій потрібен міцний: на 10 літрів води розведіть 3-4 кілограми золи та дайте настоятися 8-10 годин. Цим отриманим розчином обробіть стовбури дерев.

Популярне

Подібні новини