Осінь для півоній: як 0,5 кг добрив може змінити ваш сад на краще – порада свекрухи з села спрацювала на ура

Півонії є улюбленцями багатьох квітникарів, і ми з нетерпінням очікуємо початку їхнього цвітіння, коли повітря наповниться чарівним ароматом, а на кущах з'являться яскраві шапки квітів.

У цій статті ми розповімо, чим потрібно підживити півонії восени, щоб вони пишно і довго радували своїм цвітінням навесні. Півонії дуже чутливі до пухкого, поживного ґрунту з нейтральною реакцією.

У вересні надзвичайно важливо правильно їх підживити, адже весняно-літній період рослини витрачають багато ресурсів на нарощування зеленої маси, бутонізацію та цвітіння. У результаті в ґрунті для кореневої системи практично не залишається поживних речовин, що є дуже небезпечним.

Восени ріст коренів триває, і вони накопичують поживні речовини, які допомагають рослині нормально перезимувати. Таким чином, якщо підживити півонії восени, існує ймовірність, що вони погано перезимують або зовсім не витримають сувору зиму. До того ж саме восени йде закладка квіткових бруньок.

Перед внесенням підживлення необхідно добре розпушити ґрунт навколо куща та прибрати все опале листя.

Дуже важливо пам’ятати, що в підживленні потребують тільки ті кущі півоній, які старші двох років. Для осіннього підживлення півоній використовують фосфорні добрива, які зміцнюють і насичують кореневу систему, підвищують стійкість до заморозків і загалом допомагають підготувати рослину до зими.

Садівники розповіли, чим підживити півонії восени
Садівники розповіли, чим підживити півонії восени

Удобрити кущі півоній можна суперфосфатом та сульфатом калію. Якщо ж ви віддаєте перевагу органічним добривам, можна внести під півонії деревну золу, доломітове або кісткове борошно, витрачаючи 0,5 кг на квадратний метр.

Намагайтеся насипати добрива навколо куща, залишаючи відстань приблизно 5 сантиметрів від кореня, щоб не пошкодити нові бруньки. Також не забудьте обрізати стебла півоній і накрити їх на зиму укривним матеріалом.

Популярне

Подібні новини