Восени насипаю під кущі смородини це і кожного наступного року збираю ягоди розміром з кулак: перевірте

Підживлення чорної смородини восени — це найкращий спосіб забезпечити рясний врожай наступного року. Завдяки правильному підживленню ягоди будуть великими, а кущі дадуть багатий врожай.

Зверніть увагу на пізню осінь, коли листя ще залишається зеленим. Це означає, що смородина отримала належне живлення і розвивається добре. Якщо ж не забезпечити чорну смородину добривами, листя буде засихати, набуваючи хворобливого вигляду, кількість ягід помітно зменшиться, і вони будуть значно дрібнішими. Тож не варто зволікати — восени варто внести добрива, щоб врожай завжди тішив вас.

Як правильно застосовувати добрива і які саме варто використовувати — зараз розповімо. Це будуть надзвичайно цікаві способи підживлення, про які мало хто знає і говорить. У нашій статті ви знайдете детальну інформацію про те, як і чим підживлювати смородину та аґрус у період осіннього живлення.

Одним із найефективніших добрив для ягідних кущів восени є суперфосфат. Його рекомендують вносити по дві столові ложки на кожен кущ. Добриво слід закладати на глибину 7-10 см у межах пристовбурного кола. Осіннє підживлення суперфосфатом відіграє ключову роль у догляді за рослинами, оскільки підвищує їхню стійкість до грибкових хвороб та морозів.

Чим підживити смородину восени: поради експертів
Чим підживити смородину восени: поради експертів

Це забезпечує швидке відновлення кущів навесні, що призведе до раннього цвітіння. Для живлення аґрусу восени можна також використовувати сірчанокислий калій у кількості 15-20 г на квадратний метр. Окрім того, раз на 3-4 роки радять вносити літрову банку деревної золи, яка є органічним калійним добривом.

Перегній також користується популярністю серед городників: достатньо одного відра під кожен кущ. Деякі садівники віддають перевагу комбінованому підживленню, вносячи під кожен дорослий кущ 8-15 кг перегною та 10 г сульфату калію.

Серед органічних добрив для аґрусу можна використовувати курячий послід, розведений у воді в співвідношенні 1:15. Це добриво забезпечить рослини необхідними поживними речовинами і допоможе їм краще розвиватися.

Популярне

Подібні новини