Тюльпаноманам на замітку: покрокова інструкція вирощування пишних тюльпанів від моєї голландської свекрухи

Тюльпани — одні з перших квітів, які оживлюють сад після зимової сплячки. Їхня ніжна краса зачаровує, піднімає настрій і полонить весняним ароматом.

Середина осені — найкращий час для посадки цибулин цих дивовижних квітів. Проте, щоб бутони були великими і тюльпани добре цвіли, важливо правильно їх висаджувати.

Ці весняні квіти люблять сонячне світло та добре переносять протяги. Тому найкраще місце для посадки тюльпанів — на сонячному боці, вздовж будівель або огорож. На тінистих ділянках тюльпани ростуть погано, часто хворіють і не випускають бутонів.

Кожен вирішує терміни посадки тюльпанів, орієнтуючись на свій регіон. Головне, щоб не було надто тепло або холодно. У більшості регіонів цей період припадає на середину жовтня. За добу до передбачуваної посадки, щоб захистити квіти від інфекцій, цибулини необхідно замочити, а за півгодини до висадки — у розчині фітоспорину.

Квітникарі розкрили секрети посадки тюльпанів восени
Квітникарі розкрили секрети посадки тюльпанів восени

Перед посадкою клумбу потрібно добре перекопати і сформувати лунки. У кожну лунку додати приготовану суміш. Для цього наполовину заповнити 10-літрове відро перегноєм, додати по совочку торфу та деревної золи, одну чайну ложку нітрофоски і таку ж кількість агріколи-7. Все це ретельно перемішати, і по совочку суміші внести в кожну лунку.

В одну лунку можна висаджувати по 3-5 цибулин на глибину 12-15 см, залежно від їхнього розміру. Після посадки лунки засипаємо ґрунтом і накриваємо шаром мульчі.

Використовуйте ці прості рекомендації, і тюльпани довго будуть тішити вас та ваших ріжних своїм пишним цвітом та яскравим ароматом.

Популярне

Подібні новини