Капуста в безпеці: 4 народні методи, щоб позбутися білокрилки – буде чудовий урожай та міцні, здорові качани

Білокрилка здатна стати справжнім головним болем для городників, особливо коли вона оселяється на капусті та інших овочевих культурах. Виявити свіжу зграю цих дрібних шкідників досить складно.

Багато садівників вдаються до хімічних засобів – промислових інсектицидів. Але існують ефективні та екологічно безпечні способи боротьби із цим шкідником. Дізнайтеся, як позбутися білокрилки без використання сильнодіючих хімікатів та захистити свій урожай.

Господарське мило

Один із найпопулярніших народних методів боротьби з білою мухою – використання звичайного господарського мила. Цей метод може допомогти, особливо на початкових стадіях нашестя, коли шкідник малочисельний. Господарське мило потрібно натерти на терці і до повного розчинення розвести в теплій воді з розрахунку 5-6 столових ложок стружки на 1 літр рідини, на шість частин рідини.

Отриманим розчином за допомогою пульверизатора потрібно обробити не тільки рослини (насамперед нижні сторони листя), а й ґрунт на грядці. Такий же ефект має і дьогтьове мило.

Посадка томатів поряд з капустою

Дивно, але факт – помідори можуть бути природним репелентом проти білокрилки. Посадіть капусту в безпосередній близькості до помідорів, і томати захистять її від нападу цього шкідника. Запах томатів відлякує білокрилку, тому зелень цих представників сімейства пасльонових здатна захистити вашу капусту.

Після цих 4-х народних методів білокрилка з капусти вилетить зі швидкістю світла – секрет здорових качанів
Після цих 4-х народних методів білокрилка з капусти вилетить зі швидкістю світла – секрет здорових качанів

Використання листя томатів

Обприскування рослин настоєм або відваром листя томатів – ефективний спосіб боротьби з білокрилкою та іншими шкідниками, наприклад, попелицею. Запах, що виходить від помідорів ефективно відлякує шкідників, як і соланін, що міститься в їх бадиллі – отруйна для білокрилки речовина. Зібране бадилля томатів підсушують у тіні та подрібнюють, щоб залити гарячою водою з розрахунку один кілограм рослинної сировини на десять літрів води.

Суміш потрібно настояти протягом чотирьох годин, потім прокип’ятити півтори-дві години, накривши кришкою. Остудити, перед обприскуванням, розвести водою з розрахунку один до чотирьох. Обробляти капусту увечері або у похмуру погоду.

Укладання листя та стебел томатів

Якщо ви віддаєте перевагу більш простішому способу боротьби з білокрилкою, можна розкласти навколо капусти на землі свіже нижнє листя і гілки томатів. Ці частини рослини служитимуть природним репелентом, що відлякує білокрилку. Згодом зелень висохне, але шкідники продовжать триматися подалі від них.

Популярне

Подібні новини