Живці пускають корені, немов по команді: свекруха розповіла про добриво, яке точно забезпечить вкорінення

У сучасного дачника є багато можливостей для успішного квітництва та садівництва, зокрема й для живцювання. Люди накопичили чимало ефективних народних засобів протягом довгого часу.

Але й промисловість не стоїть на місці, пропонуючи дачникам такі препарати, як Циркон. Його можна використовувати для вирощування овочів у відкритому ґрунті, для замочування насіння, поливу розсади, але найбільше він популярний у живцюванні.

У рослини, як і в людини, виробляються гормони, що відповідають за ріст та коренеутворення. Вчені синтезували ці гормони штучно й пропонують купувати їх у пачках. Препарат Циркон за своєю дією схожий на Епін, але окрім стимуляції росту, він ще й зміцнює імунітет. Це чудовий біологічний стимулятор коренеутворення, який часто використовують для живлення троянд, винограду та інших садових і кімнатних рослин.

Для його приготування необхідно розвести один мілілітр препарату на літр води. У цьому розчині потрібно замочити живці на 12 годин, після чого висадити їх у ґрунт. Схожими за дією препаратами є Гетероауксин або Корневін. Вони також сприяють формуванню нових корінців у живця, цибулини, бульби або саджанця після пересадки.

Експерти розповіли про те, як вкорінювати живці
Експерти розповіли про те, як вкорінювати живці

Придбати ці препарати можна у вигляді порошку, таблеток або розчинів. Порошком живець опудрюється безпосередньо перед висаджуванням у ґрунт чи ґрунтозміш, а таблетки розводяться у воді — один грам речовини на літр води. У цьому розчині замочується посадковий матеріал. Живці потрібно залишити у такій воді на 10 годин.

Така передпосадкова обробка живців допоможе стимулювати коренеутворення і підвищити приживлюваність будь-яких рослин.

Популярне

Подібні новини