Влаштувала “осінній” бенкет для землі на городі: простий рецепт, який перетворить ваш сад на казкове царство

Після збирання останнього врожаю важливо замислитися про обробку ґрунту на зиму. Якщо не виконати необхідних процедур восени, це може вплинути на врожай наступного року.

Однією з найважливіших процедур є обробка ґрунту від хвороботворних бактерій і шкідників.

Існує величезна кількість розчинів для дезінфекції, але багато з них, разом із знезараженням, завдають великої шкоди ґрунту. Ми пропонуємо простий і ефективний спосіб обробки, який чудово підходить для підготовки ґрунту до зими, — надоцтову кислоту. Вона є потужним антисептичним та антибактеріальним засобом.

Надоцтова кислота допомагає продезінфікувати ґрунт таким чином, що в ньому не залишається збудників хвороб та шкідників. При цьому вона діє досить м’яко, не окислює та не висушує ґрунт. Для приготування розчину надоцтової кислоти нам знадобиться звичайний дев’ятивідсотковий оцет, який слід змішати з флаконом тривідсоткового перекису водню. Суміш потрібно залишити без доступу світла за кімнатної температури на тиждень.

Садівники розповіли про підживлення плодових дерев
Садівники розповіли про підживлення плодових дерев

Після настоювання розчин необхідно розвести у співвідношенні 1:10 і рясно поливати ним ґрунт. Розчин можна використовувати як у відкритому ґрунті, обробляючи землю навколо плодових дерев і обприскуючи самі рослини, так і в теплицях. Великим плюсом надоцтової кислоти є те, що вона швидко розкладається, і вже через два тижні в ґрунті залишаються лише корисні речовини.

Ще однією незаперечною перевагою є широкий температурний діапазон її використання — від 0 до 40 градусів.

Популярне

Подібні новини