Розумні городники обходять ці 4 сорти огірків стороною: відмовтеся від них – повне розчарування, а не врожай

Огірки є невід'ємною частиною української кухні, оскільки з них легко можна приготувати велику кількість різноманітних страв: заготівлі на зиму, салати або ж просто насолоджуватися свіжими плодами.

Однак інколи буває так, що врожай здатний принести неабияке розчарування, і вся справа тут не лише в умовах вирощування або невідповідному догляді, а й у хибному підборі сорту. Розповідаємо далі в матеріалі, які чотири сорти огірків краще не садити.

Існує доволі велика кількість різноманітних сортів огірків, і, звичайно ж, кожен із них відрізняється своїм смаком плодів, формами, розмірами або “примхами”. У зв’язку з цим одні сорти мають нижчу врожайність і не підходять для комерційного вирощування, тоді як інші дають надто рясний урожай, що може бути зайвим для невеликої родини. Тому не можна точно визначити, які сорти огірків є найкращими, а які – найгіршими, оскільки це питання залишається суб’єктивним.

Однак виділяють низку сортів, які все ж таки не подобаються практично кожному дачнику.

“Мавка”

Такий сорт огірків є не дуже стійким до різних захворювань. Зазвичай головні проблеми з’являються через грибкові хвороби, які називаються фузаріоз та борошниста роса.

“Дивограй”

Для того щоб отримати урожай високої якості, в цей сорт потрібно вкласти дуже багато зусиль, оскільки він має схильність до стресу та вимагає дуже ретельного, особливо дбайливого догляду.

Цього року зібрали мізерний урожай огірків – дізнайтеся, можливо, серед них були ці 4 сумнівні сорти
Цього року зібрали мізерний урожай огірків – дізнайтеся, можливо, серед них були ці 4 сумнівні сорти

“Зозуля”

Такий сорт може сподобатися дачникам, оскільки має доволі високу врожайність. Проте результат зазвичай приносить розчарування, бо він, на жаль, не дуже стійкий до захворювань. У підсумку якість плодів частіше за все виявляється набагато гіршою порівняно з іншими сортами огірків.

“Горлиця”

І хоча такий вид огірків є доволі стійким до захворювань, він все одно не порадує вас високим урожаєм та якісними, великими плодами.

Однак завжди варто пам’ятати, що особисті вподобання інших дачників не повинні впливати на ваш вибір. Якщо ваші умови відповідають вимогам для вирощування певних сортів, не поспішайте від них відмовлятися.

Кожен сорт здатен проявити свої найкращі якості в руках досвідченого садівника і за відповідних умов.

Популярне

Подібні новини