Розумні садівники саме так готують до зими багаторічні квіти, які не потребують обрізки восени: клумба буяє

Для того, щоб багаторічні квіти пережили зиму і наступного року знову прикрасили сад та порадували рясним і пишним цвітінням, їм необхідні сприятливі умови.

І хоча певні види багаторічних квітів не потребують обрізки восени, однак їх все одно потрібно вміти правильно підготувати до зими. Розповідаємо далі в матеріалі про те, які саме багаторічники не потрібно обрізати восени, та як їх правильно підготувати до зими.

Які квіти не потрібно обрізати восени

Серед багаторічних рослин, які не вимагають обрізки восени, є доволі поширені сорти квітів, наприклад: лаванда, клематіс, морозник, перстач, бадан, гейхера, перовськія, примула та медуниця.

Як підготувати до зими багаторічники, які не потребують обрізки восени

Підготовка багаторічних рослин до зими – важливий етап для їх збереження та здорового зростання в наступному сезоні. І квіти, які не потребують обрізки восени, не є винятком.

Як правильно підготувати до зими багаторічні рослини, яким не потрібна обрізка? Спершу видаліть сухе листя, бур’яни і опале листя навколо рослин. Це допомагає уникнути накопичення хвороб та шкідників.

За кілька тижнів до морозів забезпечте рослини достатньою кількістю води. Добре зволожений ґрунт допомагає рослинам краще пережити зиму. Однак уникайте перезволоження перед заморозками.

Багаторічники, яким не потрібна обрізка, готую до зими тільки за цією покроковою інструкцією: вау-ефект
Багаторічники, яким не потрібна обрізка, готую до зими тільки за цією покроковою інструкцією: вау-ефект

Використовуйте компост, солому, тирсу або деревну тріску для мульчування зони навколо коренів рослин. Мульча допомагає зберегти вологу, захищає коріння рослин від промерзання та утримує тепло. Шар мульчі має бути близько 5-10 см, щоб ефективно захищати рослини.

Деякі багаторічники потребують додаткового захисту від холодів. Якщо рослина чутлива до морозів, накрийте її лапником, агроволокном або спеціальними садовими укриттями. Високі або чутливі рослини можна накрити спеціальними ковпаками або створити навколо них захисний бар’єр із гілок.

Для рослин, які залишаються відкритими взимку, пухкий сніг може бути природною ізоляцією. Якщо на рослинах накопичується дуже багато мокрого снігу, акуратно струшуйте його, щоб уникнути поломки стебел.

У середині осені внесіть органічні добрива, такі як перегній або компост, щоб дати рослинам поживні речовини для відновлення навесні. Але уникайте застосування азотних добрив пізньої осені, оскільки вони можуть стимулювати зростання, що небажано в цей період.

Популярне

Подібні новини