Коли садити тюльпани восени у 2024 році за місячним календарем і прикметами: зацвітуть раніше, ніж в сусідів

Якщо ви хочете зустріти весну чудовою квітучою клумбою тюльпанів, то вже стаємо до роботи, любі дачники! Адже саме зараз настає найбільш сприятливий період для висадки цибулин.

Тюльпани – це справжня прикраса весняного саду, які своїми неповторними бутонами сповіщають про початок теплого сезону. Однак, щоб ці квіти засяяли у всій своїй красі на вашій клумбі, важливо правильно підібрати час для їх посадки. Одним із найкращих помічників у цьому питанні є Місячний посівний календар, який селяни почали використовувати ще з давніх часів. Ще давні греки вже знали, що фази Місяця впливають на ріст і розвиток рослин. Скоріше за все, з колонізацією нашого північного Причорномор’я вони привезли ці знання і в Україну.

Чому ж тюльпани варто садити саме восени, а не навесні? Все дуже просто. Щоб цибулини квітів розкрили свій потенціал і навесні подарували пишні бутони, їм необхідний холодний період спокою.

Ці 4 поширені помилки роблять практично всі: як краще не варто робити під час посадки тюльпанів восени
Експерти назвали найкращі дати для висадки тюльпанів восени 2024

Якщо спробувати посадити їх навесні, то рослина не встигне повноцінно сформувати квітку, адже не отримає потрібну порцію холоду. Деякі квітникарі намагаються “обманути” природу і пророщують цибулини в холодильнику до весни, але цей спосіб не завжди приносить бажаний результат. Природні процеси у ґрунті діють набагато ефективніше, ніж штучні умови.

Отже, коли ж садити тюльпани восени у 2024 році за Місячним календарем? Оптимальний період для посадки залежить від погоди і регіону, але загалом це час з середини вересня до середини жовтня. Важливо пам’ятати, що цибулинам потрібно приблизно чотири тижні для вкорінення, тому висадити їх слід не пізніше, ніж за місяць до настання стійких холодів. Якщо зробити це пізніше, рослини можуть підмерзнути і загинути.

Квітникарі розповіли про 4 головні помилки під час посадки тюльпанів восени
Експерти назвали найкращі дати для висадки тюльпанів восени 2024

У жовтні 2024 року Місячний посівний календар рекомендує такі сприятливі дні для посадки: 4, 5, 6, 9, 10, 11, 14, 15, 18, 19, 22 та 23 жовтня. Саме у ці дні фази Місяця максимально сприяють укоріненню та гарному розвитку цибулин.

Натомість, є й несприятливі дні, коли краще утриматися від садіння – це 2, 7, 8, 12, 13, 17, 20, 21, 24, 25 і 26 жовтня. У ці дні посадка може негативно вплинути на розвиток тюльпанів. Якщо ж ці дати не підходять, є й нейтральні дні, коли можна садити без ризику — 1, 3, 16, 27, 28, 29, 30 та 31 жовтня.

Популярне

Подібні новини