Це замінить 10 добрив на городі: досвідчені дачники “хитро” відновлюють родючість ґрунту – в чому секрет

Якщо ви хочете дати своїй землі шанс на відновлення, а собі – можливість отримати багаті врожаї, спробуйте один хитрий метод, який активно застосовують всі дачники.

Відновити родючість ґрунту без використання добрив – завдання, яке здається складним і майже неможливим, але існує один хитрий і досить простий спосіб, що не потребує великих витрат чи зусиль. Досвідчений дачник знає, про що йде мова, а для тих, хто не курсі – редакція сайту Добрі новини підготувала детальну інструкцію.

Цей секрет прихований у використанні сидератів – зелених добрив, які можуть значно поліпшити структуру і якість ґрунту, буквально “лікуючи” його природним шляхом. Це природний метод, що може здивувати навіть досвідчених дачників.

Суть полягає в тому, щоб на ділянку, яка потребує відновлення, висіяти рослини, які здатні швидко рости та накопичувати в собі корисні речовини. Наприклад, такі рослини, як гірчиця, люцерна, овес чи жито, здатні витягувати з глибини ґрунту корисні елементи і накопичувати їх у своїй зеленій масі.

Експерти розповіли, як швидко повернути родючість ґрунту
Експерти розповіли, як швидко повернути родючість ґрунту

Коли ви косите ці рослини і залишаєте їх на поверхні або заорюєте у землю, ви тим самим додаєте природне добриво. Це природна підгодівля працює набагато краще, ніж хімічні добавки, оскільки вона насичує ґрунт органічними речовинами та покращує його структуру.

Крім того, ці сидерати запобігають вивітрюванню та ерозії ґрунту, захищають його від пересихання, сприяють накопиченню вологи та підвищують мікробіологічну активність. А ще вони перешкоджають росту бур’янів, створюючи для них конкуренцію. Просто висіявши сидерати в періоди, коли земля не використовується для основних культур, ви повернете ґрунту природну силу та родючість без зайвих хімічних втручань.

Популярне

Подібні новини