Моргнула 3 рази і живці “по вуха” в корінцях: 1 вітамін – і народний засіб готовий. Ростуть як на дріжджах

Рослинам, як і людям, для здорового розвитку потрібні різні мікроелементи та вітаміни. Серед останніх варто виділити препарати групи В. Розповідаємо, про один дієвий препарат для вкорінення живців.

Зазвичай ми купуємо засоби для укорінення рослин навіть не знаючи складу, механізму дії та можливих побічних ефектів. Але те, що прискорює одні процеси, може уповільнювати інші чи негативно впливати на рослину, створюючи дисбаланс, перекошуючи розвиток в якийсь один бік. Подібне може відбуватися через неправильне застосування, неправильне дозування або стан самої рослини на момент обробки.

Рослинам, як і людям, для повноцінного життя потрібне правильне збалансоване харчування, яке містить не тільки мінерали, а й вітаміни. За допомогою вітамінів можна досягти прекрасних показників у розвитку рослини. До того ж при застосуванні вітамінів дуже складно спровокувати будь-які проблеми. У цій статті йдеться про один із таких ефективних вітамінів.

Як уже зазначили досвідчені агрономи, при вкоріненні рослинам необхідна велика кількість різних вітамінів. Підживлювати рослини важливо починати за кілька днів до нарізання живців і продовжувати, поки вони не вкоріняться.

Укорінення рослин тепер проходить на всі 100: просто використовую це найпростіше та найефективніше добриво
Укорінення рослин тепер проходить на всі 100: просто використовую це найпростіше та найефективніше добриво

Як джерело вітамінів експерти рекомендують придбати в аптеці Тіамін в ампулах. Цей препарат є вітаміном В1, який допомагає корінцям швидко рости.

Щоб приготувати робочий розчин, необхідно 2 мілілітри препарату розвести в літрі води. Ним можна поливати рослини до живцювання, а потім використовувати для замочування нарізаних пагонів.

Важливо міняти розчин щоденно до появи корінців на живцях. Варто зазначити, що Тіамін – один з найкращих препаратів для вкорінення.

Порада:

На світлі вітаміни групи В моментально розпадаються, тому підживлювати рослини краще ввечері, щоб вони максимально засвоїлися. Стаканчик з живцями також краще тримати не під прямими сонячними променями.

Популярне

Подібні новини