“Золоте” добриво: буквально щіпку на 5 літрів води – і урожай на дачі збільшиться в рази. Рецепт розчину

Органічні добрива є незамінними для городу та саду, вони здатні покращувати структуру ґрунту та сприяти розвитку корисних бактерій, завдяки яким поживні речовини стають більш доступними для рослин.

Для гарного врожаю на садовій ділянці часто використовують перегній. Органічні добрива, до яких він належить, покращують склад ґрунту, збагачуючи його поживними речовинами, підвищуючи родючість.

З наукової точки зору, перегній – це залишки рослинного і тваринного походження, що перегнили, та є частиною будь-якого, навіть найбіднішого ґрунту. Його роль полягає у збагаченні ґрунту органікою (мікроелементами та мікроорганізмами), а також у зв’язуванні легких та розпушенні важких ґрунтів.

Розповідаємо далі в матеріалі, як пришвидшити процес перетворення звичайного гною в цінне добриво – перегній, щоб уже весною ним можна було користуватися на дачі.

Отже, щоб навесні вже мати неймовірно ефективне органічне добриво, завдяки якому будь-яка рослина буде рости здоровою, а головне, щоб пришвидшити такий важливий процес перетворення, необхідно використати мікробіологічне добриво.

Для чого саме гній необхідно перероблювати? Зокрема, як зазначають фахівці, це потрібно робити, адже він містить значну кількість азоту, проте у ньому недостатньо фосфору та калію.

Це ефективне добриво здатне без зайвих витрат збільшити в кілька разів урожай на дачі: дивовижний результат!
Це ефективне добриво здатне без зайвих витрат збільшити в кілька разів урожай на дачі: дивовижний результат!

Оскільки природний період перетворення триває доволі довго, то в такому разі експерти рекомендують застосувати мікробіологічний розчин, який має назву “Байкал-М”. Для цього 25 мілілітрів такої речовини розчиняють у 5 літрах води.

Після цього пролийте розкладений рівним шаром перегній власноруч приготовленим дієвим розчином, однак лише таким чином, щоб трохи його промочити.

Щоб додатково наситити субстанцію фосфором, на цьому етапі додають 50–60 грамів подвійного суперфосфату.

Далі слід прикрити зверху плівкою та закріпити її. Для закріплення можна використати, наприклад, дошки.

Застосовувати таке суперпоживне добриво доцільніше навесні, коли рівень азоту в ньому вже знизиться.

Популярне

Подібні новини