Ці 3 рослини — те, що треба додому: ростуть без турбот, приносять добробут та очищують енергетику власниці

Сучасний інтер'єр можна вдало поєднати з турботою про здоров'я, і кімнатні рослини є чудовим способом зробити ваше житло чистішим і свіжішим.

Побутові хімікати, пил, синтетичні матеріали можуть негативно впливати на якість повітря в приміщенні. На щастя, існує простий і природний спосіб поліпшити атмосферу в домі — висадити кімнатні рослини, які не тільки прикрасять інтер’єр, а й стануть природними очищувачами повітря. Розгляньмо три найефективніші варіанти.

Сансев’єрія (Тещин язик)

Сансев'єрія
Експерти назвали 3 рослини, які очищують енергетику власників

Ця рослина, відома також під дещо іронічною назвою “тещин язик”, не лише додає сучасного вигляду будь-якій кімнаті, але й активно очищує повітря. Сансев’єрія здатна поглинати токсини, зокрема формальдегід, бензол і трихлоретилен, які виділяються з меблів, фарб і пластику. Але головна її особливість — це здатність перетворювати вуглекислий газ на кисень навіть уночі, що робить її ідеальною для спалень.

Спатифілум (Жіноче щастя)

Експерти розповіли, чим категорично не можна поливати спатифілум
Експерти назвали 3 рослини, які очищують енергетику власників

Ще одна квітка, яка не тільки має красивий вигляд, але й допомагає дихати легше. Вона ефективно поглинає такі шкідливі речовини, як аміак, ацетон, формальдегід і бензол. Особливістю спатифілума є його здатність вбирати зайву вологу з повітря, що може бути корисним у боротьбі з надмірною вологістю і пліснявою. Завдяки своїм білосніжним квітам і темно-зеленим листям, рослина стане витонченим акцентом у будь-якому інтер’єрі.

Хлорофітум (Зелена лілія)

Цей смарагдовий очисник — справжній чемпіон серед кімнатних рослин за здатністю робити повітря чистішим. Він поглинає до 90% токсинів, таких як чадний газ і формальдегід, які присутні у повітрі через кухонне приладдя і побутову техніку. Хлорофітум також відомий своєю здатністю швидко виробляти кисень, що допомагає свіжості й легкості дихання у квартирі. Крім того, ця рослина невибаглива: вона підходить як для сонячних підвіконь, так і для тінистих місць, швидко росте і випускає красиві довгі листяні “вуса”, які можуть слугувати декоративним елементом.

Популярне

Подібні новини