Волоський горіх оберігаю, як зіницю ока! Бо він мені оздоровив город за 1 рік, а я не гнула спину з лопатою

Волоський горіх давно відомий своїми поживними плодами, але мало хто замислюється, що це дерево може приносити користь не тільки смачними горіхами.

Якщо ви думаєте, що горіх на городі потрібен лише для збору врожаю, то готуйтеся дізнатися, що він може запропонувати набагато більше. Повірте — це справжній скарб для садівника, який має цілий арсенал прихованих здібностей.

Природний кондиціонер для вашого городу

Ці корисні способи використання опалого листя волоського горіха на ділянці сподобаються всім дачникам
Експерти розповіли, чому не можна вирубати волоський горіх на городі

Це дерево, яке створює густу, широку крону, що може стати природним захистом від палючого сонця. Якщо ваші рослини на городі страждають від надмірної спеки, горіх допоможе створити приємну тінь для ніжніших культур. Особливо це актуально в спекотні літні місяці, коли всім потрібен відпочинок від сонця. Просто уявіть собі власний зелений оазис посеред грядок, де завдяки горіху навіть у найбільшу спеку панує прохолода.

Ґрунтовий лікар

Глибока коренева система не лише отримує поживні речовини з ґрунту, а й сприяє його аерації та покращенню структури. Поки інші рослини борються за поживні речовини, коріння горіха працює на користь всього саду, проникаючи на глибину, де збираються мікроелементи, важливі для родючості землі. А ось його опале листя — це природне добриво, яке допомагає збагачувати її мінералами.

Екологічний інсектицид

Якщо ви хоч раз мріяли про натуральний засіб проти шкідників, то це дерево стане вашим новим найкращим другом, бо його листя містять речовину, що відлякує багатьох комах та шкідників. Це природний спосіб захисту працює без вашого втручання.

Користь для здоров’я

Це потрібно знати всім, хто любить волоський горіх: перелік дієвих методів, як відмити після нього руки
Експерти розповіли, чому не можна вирубати волоський горіх на городі

Волоський горіх — це справжній “суперфуд” для вашого здоров’я, багатий на омега-3 жирні кислоти, антиоксиданти та вітаміни. Регулярне вживання плодів зміцнює імунітет, покращує стан серцево-судинної системи й навіть сприяє покращенню настрою. А ось листя і кора можуть використовуватися для приготування цілющих настоїв та мазей.

Популярне

Подібні новини