Про цю хитрість не знають навіть дуже досвідчені дачники: навіщо закопувати 5 стиглих томатів на грядках

Ви коли-небудь чули, що деякі дачники восени закопують у землю стиглі добрі томати? Це не повір'я і ніякий не магічний ритуал, а в принципі-то гарний метод пожвавити родючість.

Здавалось би, що може бути смішніше, аніж ховати здоровий стиглий врожай назад у грядки. Проте, цей метод дійсно існує і чимало дачників на форумах позитивно про нього відгукуються. І ні, томати восени заривають у грядки зовсім не для того, щоб наступного року з насіння виросли нові кущі.

Стиглі помідори містять азот, фосфор і калій — три ключові елементи, без яких будь-яка рослина не зможе досягти свого повного потенціалу. Закопавши їх у ґрунт, ви забезпечуєте своїм грядкам комплексне живлення. Під час розкладання взимку (а цей процес буде відбуватися повільно) ці речовини стають доступними іншим рослинам, стимулюючи їхнє активне зростання, формування більших та соковитіших плодів, а також захищають від хвороб.

Городники розсекретили найкращі сорти помідорів, які не їдять шкідники – білокрилка та інші
Дачники розповіли, навіщо закопувати томати у грядки

Однак користь цього методу не закінчується на поживних речовинах. Під час розкладання городина виділяє органічні речовини, які допомагають утримувати вологу в ґрунті. Це значно покращує структуру землі, роблячи її більш пухкою і придатною для розвитку кореневої системи інших рослин. Краща аерація — це здоровіше середовище для всіх культур на вашому городі.

Але є один дуже важливий нюанс, і ви точно здогадуєтесь про що піде мова. Ні в якому разі не ховаємо у ґрунт заражені грибком плоди. Особливо сажистим грибком! Цей підступний патогенний організм здатен пережити навіть найміцніші морози та дебютувати з новими силами наступного теплого сезону.

Господині розповіли, як зберігати помідори, щоб вони довго залишалися свіжими
Дачники розповіли, навіщо закопувати томати у грядки

Така ж сама історія і з фітофторою чи борошнистою росою. Якщо у вас з’явилися уражені цими хворобами кущі, краще за все їх видалити з грядки, висушити, а потім спалити подалі від своєї ділянки.

Популярне

Подібні новини