Сусід все просив віддавати пляшки з-під води, а як дізналась навіщо – стала сама так робити: вішаю на паркан

Ну що за моветон — вішати пусті пластикові пляшки на паркан? Хто цим взагалі заморочується? А ми вам відповімо — досвідчені дачники, які дбають про свій врожай. Розповідаємо про цей лайфхак.

В минулому українці вішали на тини красиві керамічні горщики, а тепер пусті пляшки! З першого погляду це виглядає, як безлад, але це зовсім не так.

Уявіть собі: ви роками доглядаєте за фруктовими деревами, кущами з ягодами чи овочевими культурами, вкладаєте сили та час у те, щоб отримати рясний і смачний врожай. Але всього за кілька днів птахи можуть знищити ваші старання, поїдаючи найкращі плоди. І саме тут на допомогу приходять пластикові пляшки.

Зробіть імпровізовані вітряки-лякалки

Експерти розповіли, навіщо вішати пляшки на паркан навколо городу
Навіщо на паркан вішати пусті пляшки: дієві поради дачників

Процес досить легкий, і його можна зробити за кілька хвилин. Для цього вам знадобляться пластикові пляшки об’ємом 1,5 або 2 літри. Основна ідея полягає в тому, щоб зробити в пляшці кілька надрізів, утворюючи своєрідні лопаті. Вони починають рухатися під дією вітру, обертаючись і видаючи характерний шурхіт.

Звукові і візуальні подразники, що виникають під час обертання пляшок, дуже неприємні для птахів. Крилаті шкідники, як-от шпаки, ворони чи сойки, чутливо реагують на незвичні звуки і рухи, що асоціюються у них з небезпекою. Пляшки створюють ефект постійного руху і шуму, через що птахи уникають ділянок, де встановлені такі “відлякувачі”.

Як використовувати пляшки на город: цікавий лайфхак
Навіщо на паркан вішати пусті пляшки: дієві поради дачників

Більше того, така система може бути й частиною декору вашого саду. Деякі господарі вдаються до ще більш креативних рішень — вони розфарбовують пляшки або прикрашають їх стрічками та яскравими елементами, додаючи свого роду художню нотку до цього простого захисного засобу. Це дозволяє перетворити звичайну пластикову тару на цікавий елемент, що гармонійно вписується в загальний стиль саду.

Популярне

Подібні новини