Розумні городники обирають ці 5 сортів вишні, а інші їм “тихо заздрять”: з дерева збираю по 72 кг і продаю!

Вишня – традиційна для України плодова культура. Саме тому це дерево можна зустріти практично у кожному дворі і на присадибній ділянці. Соковиті і смачні плоди вишні до вподоби майже всім садівникам.

Дізнайтеся, які п’ять сортів вишні є одними із найкращих.

“Зустріч”

Вишня сорту “Зустріч” здатна давати плоди великого розміру (до 9 грамів та навіть ще більше) з ідеальним класичним вишневим присмаком. Ці дерева мають урожайність вище середньої, а плоди збирають вже наприкінці першого місяця літа.

Плодоношення починається на 3-ій рік після висаджування, і з кожним наступним роком урожайність поступово зростає.

Дерева такого сорту є невибагливими, досить непогано переносять несприятливі погодні умови та відзначаються підвищеною стійкістю до небезпечних хвороб, таких як кокомікоз та моніліоз.

“Шпанка”

Це невибагливий у догляді сорт. Плодоношення починається на 4-ий рік після висаджування. Ягоди доволі великого розміру (приблизно 5 г) і відрізняються неймовірним кисло-солодким присмаком.

Плоди, зазвичай, починають дозрівати наприкінці червня, утворюючи грона, що звисають з гілок. З одного зрілого дерева можуть зібрати до 50 кг вишень.

“Диво-вишня”

Стиглі та соковиті темно-червоні плоди цього сорту нагадують черешню, але за смаком ближчі до вишні, хоча й без її характерної кислинки. Вага окремих ягідок може досягати 10 г, вони володіють приємним ароматом та чудовими смаковими властивостями.

Ці 5 сортів вишень – одні з найкращих! Урожаю настільки багато, що навіть сусідам задарма роздаю
Ці 5 сортів вишень – одні з найкращих! Урожаю настільки багато, що навіть сусідам задарма роздаю

Цей сорт має доволі високу урожайність: з одного дерева збирають приблизно 10-15 кг плодів. Крім того, “Диво-вишня” відноситься до скоростиглих сортів, адже плодоносить уже з середини червня. Дерево є невибагливим, а тому успішно росте та розвивається без ретельного догляду.

“Гріот Остгеймський”

Це середньоросла культура (висота зазвичай не перевищує 3 метри). Починає цвісти доволі рано. Цей сорт відрізняється розлогою, кущоподібною формою крони та невеликими темно-червоними плодами, вага яких становить приблизно 4 грами. Зазвичай плоди починають дозрівати наприкінці червня.

Також рослина має досить високу продуктивність. Однак її головним недоліком є слабка морозостійкість та вразливість до кокомікозу.

“Іграшка”

Такий сорт має величезні плоди, окремі ягідки навіть досягають ваги 8,5 г, які характеризуються чудовим смаком та ароматом. Плоди достигають орієнтовно на початку липня, а доросле дерево може принести до 50 кг зрілих ягід.

Плодоношення починається на третьому році і протягом приблизно 20 років дерево забезпечує рясний урожай. Також такий сорт є стійким до зараження різними хворобами та наділений високою посухо-морозостійкістю.

Популярне

Подібні новини