Розумні городники замочують озиму цибулю-сівок у цьому “білому золоті” – і не натішаться урожаєм навесні

Замочувати чи не замочувати цибулю-сівок у воді перед посадкою на зиму – серйозна суперечка для городників. Але зайвою ця процедура точно не буде. Головне – правильно підібрати склад для замочування.

Озима цибуля буде рости як на дріжджах. Все, що вам необхідно зробити, це замочити сіянку перед посадкою восени в одному дієвому засобі, про який розповімо далі в матеріалі.

Осіння посадка цибулі: основні правила

Перед тим як посадити цибулю восени, необхідно правильно підготувати ділянку. Вона віддає перевагу сонячному місцю і родючому, пухкому ґрунту з нейтральним або слабокислим pH. Ґрунт на грядках слід перекопати і ретельно прополоти. Оскільки цибуля висуває досить високі вимоги до харчування, грядки слід збагатити органічними добривами у вигляді компосту або гранульованого гною.

Для висаджування вибирайте здорові цибулини без ознак пошкодження. Садіть озимі цибулини глибше, ніж весняні (на глибину 3-6 см та з інтервалом близько 10 см). Варто пам’ятати, що сторона, на якій розташоване коріння, має бути звернена вниз.

Озиму цибулю краще висаджувати після пасльонових овочів (наприклад, томатів чи перців). Однак уникайте вирощування цибулі після родинних овочів (таких як часник, цибуля-порей або шніт-цибуля) – це допоможе захистити її від небезпечного шкідника, цибулевої парші.

Перед посадкою восени замочую озиму цибулю-сівок у цьому засобі – навесні збираю дивовижно рясний урожай
Перед посадкою восени замочую озиму цибулю-сівок у цьому засобі – навесні збираю дивовижно рясний урожай

Замочування озимої цибулі у молочній сироватці

Популярною практикою є обробка озимої цибулі перед посадкою. Це допомагає підвищити стійкість рослин до хвороботворних патогенів та несприятливих погодних умов, а також забезпечити їх поживними речовинами, необхідними для правильного росту та розвитку.

Кілька років тому городники виявили метод замочування озимої цибулі в молочній сироватці. Цей спосіб виявився дуже ефективним, тому його застосовують і сьогодні. Перед висадкою озимої цибулі в ґрунт рекомендується замочити її в сироватці приблизно на 20-30 хвилин, а потім просушити на газетах або рушниках.

Підготовлені в такий спосіб цибулини ростуть як на дріжджах. Сироватка багата вітамінами та мінералами (такими як калій, фосфор, кальцій та магній), які стимулюють зростання рослин і підвищують урожайність.

Замочування цибулі-сівки перед посадкою в молочній сироватці підвищує її стійкість до несприятливих умов навколишнього середовища та збудників хвороб, завдяки чому вона виростає пишною та здоровою. Цей метод, безсумнівно, сприятиме одержанню великих овочів навесні.

Популярне

Подібні новини