Не в образу буде сказано: 10 критичних зауважень про квіти на клумбі у сусідки – щоб зробити світ красивішим

Клумба — це обличчя господині. Наскільки ж ваша оаза з рослинами буде прекрасною? Розгляньмо найпоширеніші помилки, які роблять квітник непривабливим.

Не в образу буде сказано, але бувають такі клумби, на які дивишся і не можеш зрозуміти – вони прикрашають світ чи перетворюють його на хаос? Буває і дбаєш про ділянку, але в якийсь момент все йде шкереберть – з любов’ю висаджені квіти губляться серед недолугих рішень.

Перше, що відразу впадає в око – це автомобільні шини замість паркану. Звісно, це рішення з часів нашого дитинства, коли з них робили все: від гойдалок до клумб. Це не просто “нафталін”, це — шкода для вас першочергово, адже покришки виділяють канцерогенні речовини.

Садівник розповів, які 10 помилок робить кожна дачниця на клумбі

Пластикові пляшки як прикраси для клумби – це ще одне рішення, яке заслуговує на переосмислення. Можливо, сусідка вважає, що це креативно, але насправді, це нагадує про проблему пластикових відходів, а не про квітучу природу. Хіба можна захоплюватися красою живих квітів, коли поруч стоять шматки пластику, які ніколи не розкладуться?

Ще одна проблема – це те, що рослини не проріджують. Кущам, як і людям, потрібен простір, щоб рости й дихати. Якщо їх лишати без уваги, вони просто зіб’ються у купу, утворивши густий покрив.

А бур’яни, які ростуть поряд із квітами, схожі на тих незваних гостей, що псують атмосферу свята. Вони руйнують старання і перетворюють затишний куточок на дику природу, але не в хорошому сенсі.

Городники розповіли, як отримати користь з бур'янів для себе і свого городу
Садівник розповів, які 10 помилок робить кожна дачниця на клумбі

Паркан навколо клумби – це її обрамлення, яке має підкреслювати красу квітів. Але якщо він облуплений, і фарба давно втратила свій блиск, то навіть найчудовіші рослини здаються неохайними.

Що стосується вибору рослин, то висаджувати разом низькорослі і високорослі рослини – це як одягнути кросівки до вечірньої сукні. Це може мати своїх прихильників, але в більшості випадків виглядає незграбно.

Засушені квіти на клумбі – це як посмішка без радості. Нестача поливу руйнує всі старання, які було докладено для посадки і догляду. Регулярне внесення води – це як сказати рослинам: “Я про вас піклуюсь”, і вони дадуть відповідь буйним цвітінням.

Газонна трава замість різнокольорових польових квітів виглядає надто одноманітно. Невже не краще перетворити клумбу на мальовничий килим із найрізноманітніших рослин, які залучать бджіл та метеликів?

А що робити з тими гномами і радянськими персонажами мультиків, які “охороняють” клумби? Відправте їх у минуле на звалище, де їм саме місце!

І, нарешті, сміття на клумбі – це як пляма на красивій сукні. Навіть найяскравіші квіти не зможуть приховати недопалки або пластикові пакети, що випадково потрапили на землю. Охайність клумби – це фінальний штрих, який робить її справжньою прикрасою для очей і серця.

Популярне

Подібні новини