Як отримати “вічні” огірки: посіявши всього 1 раз – збиратимете врожай весь рік: секрет городників зі стажем

Змусити плодоносити одні й ті самі рослини цілий рік? Це можливо, якщо знати простий, але ефективний лайфхак. Особливо добре він працює з огірками: вам потрібно посадити їх насіння лише один раз.

Така маленька хитрість дозволить вам збирати врожай свіжих огірків не тільки в теплу пору року, а й постійно. Причому не доведеться садити все нове й нове насіння.

Відразу скажемо, що цей метод добре працює для огірків, що ростуть у теплиці або на підвіконні. Якщо ж вам захочеться продовжити життя і плодоношення ґрунтових огірків, то їх доведеться перенести в тепле місце, подалі від осінніх і зимових холодів.

З чого треба починати?

Як і зазвичай, почніть з посадки насіння. Дочекайтеся, поки огірки проклюнуться, наберуть ріст, викинуть кілька бічних пагонів-пасинків і дадуть перші зав’язі.

Тепер зріжте найміцніші та найздоровіші на вигляд пасинки (їх так чи інакше потрібно видаляти, щоб підвищити врожайність рослин). Приберіть із них суцвіття та зав’язі, вкоротіть самі пагони приблизно до десяти-дванадцяти сантиметрів.

Налийте в невелику ємність воду, додайте до неї краплю препарату “Фітоспорин”, щоб рідина не позеленіла або не протухла, і поставте в неї зрізані пагони.

Накрийте прозорим пакетом і заберіть у прохолодне місце, подалі від прямих сонячних променів – для цієї мети ідеально підійде вікно, що виходить на захід або схід. Приблизно через тиждень кожен пасинок дасть непогане коріння.

Завдяки цьому дієвому лайфхаку мої огірочки плодоносять цілий рік – ось що всього лише потрібно зробити
Завдяки цьому дієвому лайфхаку мої огірочки плодоносять цілий рік – ось що всього лише потрібно зробити

Вам залишиться тільки висадити їх у горщики або ящики (найкраще в суміш перліту з торфом і живильним ґрунтом) і нещільно накрити кожну рослину пакетом на тиждень-другий, щоб коренева система встигла зміцніти.

Регулярно поливайте і не забувайте обробляти молоді огірки будь-яким відповідним фунгіцидом та інсектицидом.

Коли ці рослини “зміцніють” і на них теж з’являться перші зав’язі та пагони, повторіть процедуру з видаленням та укоріненням пасинків.

Для чого це потрібно робити?

Можливо, комусь здасться, що набагато простіше щоразу заново висаджувати насіння, а не возитися з живцюванням. Але в деяких випадках цей спосіб справді зручніший і ефективніший.

Наприклад, потрібного сорту огірків в магазині або на сайті не виявилося, а отримати насіннєвий матеріал з вирощених дорослих рослин неможливо, оскільки вони є гібридами першого або другого покоління (F1 або F2), тобто немає жодних гарантій, що у нових саджанців будуть точно такі ж самі характеристики.

Або, скажімо, ви не знаєте назви сорту, тому що отримали його від знайомого дачника, але знову-таки не впевнені, що зібране насіння буде якісним.

Крім того, дочекатися врожаю від укорінених пасинків можна набагато швидше, ніж чекати, поки підросте огіркова розсада, отримана з насіння.

Популярне

Подібні новини