98% дачників роблять це неправильно: як приготувати добриво з яєчної шкаралупи для нереального врожаю

Не всі знають, що непомітна на перший погляд яєчна шкаралупа може стати чудовим добривом для вашого городу. Ми розповімо, як правильно зробити з неї підживлення для рослин на ваших городніх ділянках.

Шкаралупа як добриво для городу

Чим корисна шкаралупа яєць? Це кальцій практично в чистому вигляді. Вага шкаралупи курячого яйця становить 5-5,5 г. При нормі споживання 5-6 яєць на тиждень протягом року одна людина може зібрати до 260-300 шкаралупок, тобто приблизно 1,3-1,5 кг цінного органічного добрива.

У шкаралупі курячих яєць міститься 98,4% карбонату кальцію, а також невелика кількість магнію та фосфору: 0,8% карбонату магнію та 0,7% трикальційфосфату.

Зміст інших мікроелементів зазвичай не береться до уваги, оскільки їх кількість мізерно мала. У яєчній шкаралупі є невеликий відсоток заліза, цинку, фтору, кремнію.

Яєчна мембрана – плівка, яка знаходиться під шкаралупою, є джерелом білка. У перекладі мовою рослин – це азот та амінокислоти. Однак їх вміст невеликий, оскільки сама яєчна мембрана має невеликий об’єм.

Яєчна шкаралупа не розчиняється у питній воді. При кип’ятінні кальцій практично не виділяється у воду.

Цей вид органіки добре розчиняється у кислотах: столовому оцті чи розчині лимонної кислоти. Концентрований розчин ацетату кальцію або цитрату кальцію використовують як добриво. У ґрунті карбонат кальцію розчиняється під дією гумінових та фульвових кислот.

Виявляється, дачники роблять це неправильно – ось як насправді потрібно готувати добриво з яєчної шкаралупи
Виявляється, дачники роблять це неправильно – ось як насправді потрібно готувати добриво з яєчної шкаралупи

Як правильно приготувати добриво з яєчної шкаралупи

Як виявилося, 98 відсотків садівників використовують такий чудовий засіб, як яєчна шкаралупа, зовсім неправильно. Адже недостатньо просто подрібнити шкаралупу і розсипати її навколо садових культур. Ось що насправді потрібно зробити для отримання дієвого добрива.

Подрібніть шкаралупу від 10 яєць і покладіть її в літрову банку. Залийте шкаралупу 2 склянками 9%-го столового оцту.

Шкаралупа вступить у реакцію з оцтом, і утвориться піна. Таким чином ви отримаєте ацетат кальцію, який легко засвоюється рослинами.

Залиште склад на 2 доби і починайте підживлювати садові культури. В 1 літрі води розведіть 1 столову ложку настою яєчної шкаралупи та поливайте всі овочі 1 раз на 2 тижні.

Отже, завдяки цьому ефективному добриву рослини стануть здоровими з великою кількістю ідеальних соковитих плодів.

Популярне

Подібні новини