Через скільки днів після посадки часник випускає коріння і коли починати хвилюватися, що він не проросте

Озима городина — найпершою тішить нас врожаєм. Розповідаємо, як не допустити, аби часник випадково не проріс до морозів. Скільки ж днів має пройти до цього періоду?

Озимий часник – це справжня загадка природи. Саджаючи його восени, доводиться набратися витримки і чекати, коли нарешті з’являться перші зелені паростки у холоди. Але тут варто не пропустити 1 важливий момент: слід не дати часнику прорости.

Зазвичай для цього треба близько 25 днів. Саме стільки часу минає від моменту посадки до появи перших ознак життя. Але природа часом може вносити свої корективи. Тепла осінь, як зараз, наприклад, здатна скоротити цей період. Раптові заморозки ж можуть погубити весь врожай.

Додаю це ефективне добриво в лунку під час посадки озимого часнику – і не можу натішитися рясним урожаєм
Городники розповіли, скільки днів має пройти від посадки до перших сходів часнику

Вірною ознакою того, що городина точно не вродить є поява зеленої маси довжиною у 10-15 сантиметрів.

Якщо ви хочете, щоб зелений годівник порадував вас добрим урожаєм, важливо правильно підготувати місце для посадки. Овоч обожнює сонце. Тому вибирайте добре освітлену ділянку з рівним рельєфом – жодних западин чи глибоких ям, де може накопичуватися волога. Ґрунт також має бути “дихаючим” – легким, добре водопроникним. Важливо пам’ятати, що застій води може призвести до гниття зубчиків, і замість багатого врожаю ви отримаєте лише розчарування.

Досвідчені городники розповіли, що покласти в лунку під час посадки озимого часнику
Городники розповіли, скільки днів має пройти від посадки до перших сходів часнику

Найкраще садити часник після гарбузових або бобових культур – це не тільки допоможе уникнути поширення хвороб, а й поліпшить структуру ґрунту. А ось після цибулі — не варто. Обидві культури пускають своє коріння приблизно на однаковий рівень глибини і мають спільні хвороби, що може негативно позначитися на врожаї.

Підготовка до посадки часнику також є свого роду магічним ритуалом. Секрет тут полягає в тому, щоб розділяти головки на зубчики лише безпосередньо перед посадкою. Якщо зробити це заздалегідь, вони можуть втратити свої сили, і врожай буде не таким щедрим.

Популярне

Подібні новини