Місячний календар обрізки рослин саду в жовтні 2024: коли “обстригти” дерева, щоб вони навесні віддячили

Сьогодні ви дізнаєтесь, які дні в жовтні є найбільш сприятливими для обрізки плодових дерев та інших справ у саду, а в які дні городні маніпуляції краще відкласти.

Ми підготували агрогороскоп для обрізки саду та зелених операцій у жовтні 2024 року. Дуже важливо використовувати агрогороскоп обрізки, щоб навіть під час морозів рослини могли продовжувати розвиватися й виконувати всі свої функції.

У ґрунті, при температурі навіть нижче +5°C, у нижніх шарах триває невелика робота коренів, яка дозволяє під час морозів відводити зайву воду, і деревина при цьому не тріскається. Корені продовжують функціонувати, хоч здається, що рослина без листя. Тому обрізку необхідно проводити суворо за місячним календарем.

З 7 по 8 жовтня можна проводити лише зелені операції на трав’янистих рослинах. Це гарний час для обрізки пасинків та видалення пошкоджених частин рослин. Період з 9 по 17 жовтня несприятливий для обрізки та зелених операцій через фази повного місяця і “спалений шлях” місяця, коли рослини особливо вразливі до інфекцій.

Після 20 жовтня, коли місяць входить у знак Близнюків, можна знову проводити обрізку саду та зелені операції. Це триватиме до вечора 21 жовтня. Далі, з 22 по 24 жовтня до 14-ї години, знову діє знак стихії води (Рак), тому обрізка не рекомендована.

Експерти розповіли, коли найкраще обрізати садові дерева у жовтні
Експерти розповіли, коли найкраще обрізати садові дерева у жовтні

Після 14-ї години 24 жовтня до 12-ї години 26 жовтня — це період для обрізки та зелених операцій. 26 жовтня після 12-ї години до 29 жовтня — період, коли обрізка знову не рекомендована через знак Діви.

Наступні сприятливі дні для обрізки садових і трав’янистих рослин — 29–31 жовтня до 13-ї години. Після цього періоду знову починає діяти знак Скорпіона, і обрізка буде недоречною. Також пам’ятайте, що погодні умови важливі. Обрізку не слід проводити під час дощу, туману або снігу. Завжди дайте рослині можливість закрити “рани”, щоб уникнути розвитку різноманітних інфекцій.

Популярне

Подібні новини