Не зів’яне і не зіпсується: ось так складаю весь буряк перед зимою і він лежить свіжим аж до пізньої весни

Борщ, цвіклі, "шуба", вінегрет і це далеко не повний список того, що можна приготувати з буряка! А ось як його правильно зберігати, аби завжди був свіжим — розповідаємо у статті.

Буряк — один із стовпів української кухні. Щоб зберегти його свіжість та смак упродовж зими, потрібно знати декілька важливих секретів.

Від збору до обробки

Господині порадили простий спосіб очищення дошки для нарізання від овочевих плям від буряка
Експерти розповіли, як зберігати буряк без електрики і холодильника

Перш ніж почати процес зберігання, важливо правильно підготувати буряк. Якщо ви вирощуєте його на власному городі, викопуйте коренеплоди в суху погоду, адже волога, що накопичується на бадиллі, може призвести до гниття. Коли ви викопали городину, обов’язково очистіть його від бадилля та бруду, а потім дайте йому висохнути на повітрі. Якщо ж буряк куплений, переконайтеся, що він стиглий і не має пошкоджень.

А тепер — унікальний лайфхак! Перед зберіганням обробіть коренеплоди деревною золою або крейдяним порошком. Це не тільки захистить буряк від гниття, а й допоможе запобігти зараженню різними шкідниками.

Секрети зберігання: пісок і не тільки

Як зберігати буряк у підвалі
Експерти розповіли, як зберігати буряк без електрики і холодильника

Зберігання буряка у піску — це давній, але неймовірно ефективний метод. Він — природний абсорбент, який добре утримує вологу і не дозволяє коренеплодам пересихати. Перш ніж використовувати пісок, просійте його та, за бажанням, прожарте для знезараження. Далі візьміть сухий ящик, насипте шар піску на дно, укладіть кілька буряків і знову присипте піском. Цей метод не тільки зберігає свіжість овочів, а й запобігає механічним пошкодженням, забезпечуючи оптимальні умови для зберігання.

Альтернативою піску може стати сіль. Хоча цей метод більше підходить для невеликої кількості буряка, натрій хлорид є чудовим консервантам і антисептиком. Просто укладіть коренеплід у ящик і засипте його сіллю, щоб забезпечити тривале зберігання. Але будьте обережні з кількістю, щоб не переобтяжити овочі.

Популярне

Подібні новини