Осіння “чарівна паличка” для саду: всього 1 ложка на відро води – і фруктові дерева віддячать щедрим урожаєм

З настанням осені дачникам час думати про підготовку дерев до зими. Сьогодні ми розповімо, чим потрібно удобрювати яблуню, сливу, вишню та грушу.

Восени в українських городників не надто багато часу для відпочинку, адже городні та садові справи тривають. Це час, коли слід приділити увагу плодовим деревам у своїму саду, а саме внести правильні підживлення.

Справа в тому, що після літнього плодоношення дерева та ґрунт виснажені, а це значить, що вони потребують підживлення натуральними добривами. Корисні добрива підготують дерева до зими та зміцнять їх імунітет після літа.

Радимо використовувати тільки натуральні добрива, адже ґрунт з легкістю приймає таке підживлення. Насамперед, обов’язково проведіть збирання бур’янів і сміття, пропушіть ґрунт до стану м’якості.

Деревам потрібно встигнути прийняти всі корисні речовини з добрива до настання заморозків, оскільки у морозні дні земля вже не буде приймати підживлення. Багатим джерелом вітамінів є деревна зола ( але не використовуйте золу після спалювання сміття). Для приготування розмішайте 250 г золи в 10 л води і рясно полийте дерева під корінь.

Городники розповіли про осіннє підживлення плодових дерев
Городники розповіли про осіннє підживлення плодових дерев

Калій і фосфор, що містяться в золі, допоможуть деревам пережити зиму та покращать смакові якості плодів у наступному році. Також дуже корисним добривом для дерев є гній, бажано використовувати перепрілий гній, званий перегноєм.

Антибактеріальні властивості також має добриво з лушпиння цибулі. Для приготування прокип’ятіть жменю лушпиння цибулі в каструлі з водою протягом 15 хвилин, потім дочекайтеся, поки розчин охолоне, і полийте дерева під корінь.

Як бачите, нічого складного немає. Проте, якщо ви будете неухильно слідувати нашим перевіреним рекомендаціям, то наступного року зберете щедрий врожай яблук, груш, слив та інших літніх смаколиків. Бажаємо вам успіхів у садово-городніх справах!

Популярне

Подібні новини