Не на грядці, а в контейнері: вирощую малину і суницю так, що всі аж лікті кусають від заздрощів — ділюся

Мрієте про свіжі ягоди прямо на балконі? Дізнайтесь, як вирощувати малину і суницю навіть у місті — секрети підготовки, а також поради по догляду від досвідчених садівників!

Вирощування малини та суниці в контейнерах — чудовий спосіб отримати смачний урожай навіть в обмеженому просторі. Розміщувати такі мінігрядки можна на балконі чи просто на підвіконні. Але необхідно дотримуватися декількох простих правил.

Вирощування суниці в контейнерах

Суниця добре підходить для контейнерного вирощування. Ця рослина любить світло, тому враховуйте це під час розміщення. Якщо недостатньо природного освітлення, тоді варто подбати про штучне. Необхідно, щоб світло потрапляло на суницю по 12-14 годин на добу.

Вирощувати суницю в контейнерах можна навіть в обмеженому просторі
Вирощувати суницю в контейнерах можна навіть в обмеженому просторі

Для посадки можна обирати ремонтантні сорти, які родять декілька разів на рік. Поливайте рослини вранці та ввечері, а раз на місяць підгодовуйте їх розчином мінеральних добрив. Суниця потребує добре дренованого субстрату, як суміші торфу з перлітом​.

Особливості вирощування малини

Для малини ідеально підійде контейнер діаметром 50-60 см та глибиною щонайменше 40 см. Важливо забезпечити хороший дренаж, щоб не допустити застою води, яка може пошкодити кореневу систему. Використовуйте суміш ґрунту, багатого на органічні речовини, та додавайте до нього трохи компосту. Посадіть до шести тростин по периметру контейнера.

Навіть кілька контейнерів дозволять отримувати щедрий домашній врожай малини
Навіть кілька контейнерів дозволять отримувати щедрий домашній врожай малини

Найбільше на врожайність малини в контейнерах впливає частота поливу. Зменшити процес випаровування вологи допоможе мульчування.Також воно захистить від бур’янів, які будуть проростати навіть в контейнері. Раз на кілька років малину також доведеться пересаджувати, оскільки вона добре розростається, або заміняти новими рослинами.

Завдяки контейнерному методу вирощування, малина та суниця можуть приносити врожай навіть в обмеженому просторі, без доступу до відкритого ґрунту. Це ідеальний варіант для людей, які хочуть отримувати власні свіжі ягоди навіть у міських умовах.

Популярне

Подібні новини