Підслухала від сусідки, як обрати насіння для високого врожаю: поради, які гарантують успіх 100 зі 100

Вже давно не можете отримати хороший урожай? Можливо, ви просто купуєте неправильне насіння. Дізнайтеся секрети від городників, які допоможуть зробити вдалий вибір.

Від правильного вибору насіння врожайність залежить не менше, ніж від ефективного та регулярного догляду за рослинами. Досвідчені городники та фермери чудово знають, на що потрібно звертати увагу під час купівлі.

Терміни придатності

Ми завжди перевіряємо їх для харчових продуктів, але можемо не звертати увагу на терміни придатності на пакуваннях з насінням. Це неправильний підхід, оскільки з часом зернятка стають менш придатними до висадки. Тому перевіряти терміни варто не лише під час покупки, але й обираючи насіння серед домашніх запасів. Якщо воно старше 2 років, то з великою ймовірністю не буде родити так ефективно, як свіжіше.

Сертифікація виробника

Якщо насіння не має сертифікатів якості, то воно може бути не лише неродючим, але навіть шкідливим. Також варто звертати увагу на виробника. Почитайте відгуки, дізнайтеся думку професійних городників, оцініть досвід та репутацію обраного бренду.

Фермери розповіли про особливості вибору якісного насіння
Фермери розповіли про особливості вибору якісного насіння

Вибір різновиду

Насіння буває сортовим, гібридним та обробленим. Сортове забезпечує стабільні властивості певної культури, а гібридне зазвичай має підвищену врожайність та стійкість до хвороб. Біологічно оброблене насіння додатково захищене від шкідників, що дозволяє зменшити використання хімічних засобів під час вирощування.

Не забувайте про правила зберігання

Навіть найякісніше насіння може втратити свої властивості, якщо неправильно його зберігати. Для насіння варто підібрати сухе прохолодне місце, куди не дістають прямі сонячні промені. Також важливо впевнитися, що вологість повітря невисока, інакше це призвете до псування.

Популярне

Подібні новини