Вирощую зелену цибулю за 1 тиждень прямо на кухні: завжди маю свіжі зелені пагони до салатів і борщу

Хочете свіжу зелень прямо у себе вдома? Зелена цибуля — ідеальний вибір для будь-якої страви. Завдяки секретам її швидкого вирощування ви зможете здивувати себе та близьких домашнім урожаєм!

Зелена цибуля — це універсальний інгредієнт. Її можна успішно використовувати для різних страв: салати, супи, закуски з яєць, тартари чи доповнення до м’яса. Завдяки цьому зелена цибуля може стати зірковим інгредієнтом або просто підкреслювати смак, робити його більш пікантним та яскравим. А ще такий продукт робить страву красивішою та апетитнішою.

Зелена цибуля чудово пасує до будь-яких страв
Зелена цибуля чудово пасує до будь-яких страв

Але покупка зеленої цибулі в магазинах — це дороге задоволення. Особливо якщо хочеться насолодитися цим продуктом взимку. Яке рішення? Вирощувати цибулю самостійно! Це дуже проста задача, з якою впораються навіть люди, далекі від городництва. Причому для успіху знадобиться лише трішки вільного простору, мінімум часу та кілька контейнерів.

Найшвидший спосіб — це вирощування у тирсі. Та, в умовах квартири вона краще за ґрунт. Спочатку потрібно залити тирсу гарячою водою і після охолодження прибрати зайву вологу. Потім цибулини зі зрізаною шийкою поміщають у тирсу та ставлять у добре освітлене місце. Важливо, щоб температура не опускалася нижче +7 °C, інакше цибуля зіпсується.

Ефективний метод вирощування зеленої цибулі на підвіконні
Ефективний метод вирощування зеленої цибулі на підвіконні

Інший варіант – посадка цибулі у ґрунт або воду на підвіконні. Для цього цибулини можна замочити в теплій воді на добу, а потім висадити в горщик або банку з водою. Якщо ви вирощуєте в землі, важливо створити дренаж, щоб уникнути застою води. Горщик повинен стояти на сонячному місці, і перші паростки з’являться через 7–10 днів.

Способі з використанням води та ґрунту повільніші, але також досить ефективні. Можете спробувати всі три варіанти, щоб обрати для себе найбільш зручний.

Популярне

Подібні новини