Я виявила 3 найбільш невибагливі багаторічні в’юнкі рослини для декору дачної ділянки: посадив і забув

Багаторічні в'юнкі рослини чудово підходять тим, хто на дачі віддає перевагу відпочинку, а не садовим роботам. Адже вони ростуть самостійно, не вимагаючи щорічної пересадки та надмірного догляду.

Ті, хто вибирає в’юнкі рослини для саду, незабаром оцінюють їх переваги. Крім того, що вони ростуть з великою (іноді, блискавичною) швидкістю, ліани прикрашені декоративним листям або квітами. Ось найпопулярніші з них.

Клематис

Ці 3 невибагливі багаторічні в'юнкі рослини здатні просто ідеально прикрасити вашу дачу – неземна краса!
Ці 3 невибагливі багаторічні в’юнкі рослини здатні просто ідеально прикрасити вашу дачу – неземна краса!

Клематис є однією з популярних багаторічних в’юнких рослин для садових ділянок, що цілком зрозуміло: він швидко розвивається, вражає своїм яскравим і гарним цвітінням. Може успішно рости на одному місці більше 25 років.

Кущі клематису складаються з довгих зелених пагонів, прикрашених великими й ніжними квітами, які можуть мати рожеві, жовті, фіолетові та білі відтінки.

Бутони починають формуватися на початку літа, а період цвітіння триває до середини осені.

Верхівці клематису необхідне рясне сонячне світло, а основа повинна бути розташована в затіненій зоні, бажано серед низькорослих чагарників.

Крім того, важливо не допускати перезволоження ґрунту, враховуючи це під час поливу.

Під час посадки обов’язково потрібно встановити постійну опору та забезпечити захист від сильного вітру. Перед зимовим періодом рослину слід укрити.

Плетисті троянди

Садівники розповіли про невибагливі багаторічні в'юнкі рослини для декору дачі
Садівники розповіли про невибагливі багаторічні в’юнкі рослини для декору дачі

Плетиста троянда може стати справжньою прикрасою саду, створивши неймовірно запашну живу композицію з неперевершено яскравими квітами. Декоративна рослина має ніжні бутони, що “випромінюють” приємний аромат.

Цвітіння триває з травня до червня. Для успішного розвитку троянда потребує пухкого якісного ґрунту, достатньої кількості вологи та сонячного світла.

Завдяки швидкому зростанню, рослина займає значну площу, тому її рекомендують садити на відстані не менше одного метра одна від одної.

Для того щоб зберегти доглянутий вигляд, необхідно своєчасно обрізати бічні пагони. Також троянда не переносить надмірної вологості, тому слід уникати застою води.

Перед зимою кущі вкривають торф’яно-ґрунтовою сумішшю та видаляють сухі пагони й квітки.

Гліцинія

Я виявила 3 найбільш невибагливі багаторічні в'юнкі рослини для декору дачної ділянки: посадив і забув
Я виявила 3 найбільш невибагливі багаторічні в’юнкі рослини для декору дачної ділянки: посадив і забув

Гліцинія з її вражаючими квітами є чудовим вибором для оздоблення альтанок та інших малих архітектурних форм.

Густі суцвіття, схожі на виноградні грона, розпускаються поступово і мають різні відтінки, хоча найпоширеніші – фіолетово-блакитні. Довжина суцвіть може досягати 50 см, повністю ховаючи листя. Цвітіння триває протягом усього літа.

Гліцинія добре розвивається на сонячних ділянках, захищених від вітрів. Пересадка здійснюється один раз на два-три роки, залежно від стану рослини.

У липні важливо провести обрізку бічних гілок, щоб стимулювати ріст нових пагонів.

Популярне

Подібні новини