Що потрібно зробити з полуницею у жовтні: 3 важливі задачі для всіх, хто бажає не залишитись з лисими кущами

Аби полуниця добре вродила влітку, про неї слід потурбуватися вже зараз у жовтні. Розповідаємо, як доглядати за ягодою перед першими заморозками.

Жовтень — останній шанс дати полуниці все необхідне перед зимою. Попри осінню прохолоду і наближення перших заморозків, саме цей період вирішує, чи отримаєте ви в наступному сезоні рясний і солодкий урожай. Догляд за полуницею у жовтні — це як кінцевий акорд у симфонії, що зберігає здоров’я рослин та підсилює їхні сили перед зимівлею.

Перше, що потрібно зробити — це обов’язково продовжувати полив. Якщо осінь видалася сухою, рослинам все ще потрібна волога для того, щоб коренева система залишалася в робочому стані. Поливаємо ягоду 1 раз на 7 днів до того часу, поки земля не замерзне. Вода не тільки зволожує коріння, але й допомагає рослинам засвоювати поживні речовини, що особливо важливо перед холодами.

Городники знайшли дієвий спосіб підвищення врожаю полуниці
Городник розповів, як підготувати полуницю до зими

Ну, і гріх не сказати про підживлення перед холодами. У цей час полуниця потребує калію і фосфору, які зміцнюють кореневу систему та підвищують стійкість до морозів. Монофосфат калію, суперфосфат — чудовий вибір для підживлення. Калій сприяє накопиченню цукрів у рослинах, що допомагає їм краще пережити зиму, а фосфор стимулює розвиток коріння. Рекомендуємо робити підживлення на основі ось такої формули: 1 склянка золи на 10 літрів води.

Садівники розповіли, як підживлювати полуницю восени для рясного врожаю
Городник розповів, як підготувати полуницю до зими

Один із завершальних і найважливіших етапів підготовки полуниці до зими — це мульчування. Вкрити грядки потрібно до середини жовтня, і не лише для збереження тепла. Мульча допоможе зберегти вологу, захистить коріння від перепадів температур і навіть сповільнить ріст бур’янів навесні. Як мульча можна використовувати солому, тирсу або торф — вони створять ідеальні умови для спокійної зимівлі полуниці.

Популярне

Подібні новини